Petak 11.06.2010.
14:35
Kurir rs

Ubijena Lepa Brena iz Drena!

Rodbina iznosi tela supružnika
 

Vasić je, kako se sumnja, suprugu ubio udarajući je sekirom po glavi. Potom je pokušao na isti način da izvrši samoubistvo, ali je na kraju sebi presudio ubodom nožem u vrat.

Svadbe, ispraćaji...

 

Predrag Vasić i njegova supruga Dobrila, zvana Lepa Brena iz Drena, svirali su po svadbama, ispraćajima, a često su ih viđali i ispred opštine i crkve u Obrenovcu. Komšije kažu da ih je znao i ceo Beograd.

"Predrag je dolazio često u Beograd, svirao je na svojoj harmonici ispred porodilišta u Narodnom frontu, kao i u Višegradskoj", pričaju komšije.

Živojin Janković, Predragov sestrić, kaže da je juče oko sedam sati ujutru najpre čuo od rodbine da mu je ujak preminuo, a kad je ušao u kuću, zatekao je jeziv prizor.

"Krvi je bilo na sve strane, po zidovima, jastucima i podu. Ujni je bila rasečena glava s desne strane, zubi u ustima su joj popucali, a oko joj je bilo izbijeno. Kad je ubio nju, onda je pokušao i sebi da presudi sekirom. Kako mu nije pošlo za rukom, ubo se nožem u vrat", kaže Janković.


Tragedija se dogodila u noći između utorka i srede, a da nešto nije u redu, prva je primetila snajka nastradalih supružnika.


"Sa četvoro dece i deverom spavala sam u sobi, dok su svekar i svekrva spavali u kuhinji. Nikakvu buku niti bilo šta čudno nismo čuli. Probudilo me je dete. Kad sam ustala, u kuhinji je bilo krvi na sve strane i krvava sekira na podu. Počela sam da se tresem i otrčala da probudim devera", kaže snajka Slađana Đ.

Ubica: Predrag Vasić

Kako nam je ispričala Slađana, Predrag se pre izvesnog vremena razboleo, a bio je i ljubomoran.

"Govorio je da ako on umre, Brena se više neće udavati. Otkad je oboleo od raka, slabije je išao s njom na svirke, pa je ljubomoru još više ispoljavao. Međutim, nisu se svađali i nikada je nije udario", kaže snajka.


Noć pre tragedije ispred kuće Vasića okupilo se društvo i pilo se pivo. Ništa nije nagoveštavalo tragediju.
 

Vasići su, inače, muzička porodica. Osim roditelja, muzikom se bave i sinovi Darko i Željko.

2024 © - Vesti online