Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.06.2010.
11:57 >> 12:35h
Press, Alo, Tanjug A

Porodica specijalca sumnja u samoubistvo

Porodica policajca Žarka Babića (33) iz Trstenika, pripadnika Protivterorističke jedinice, sumnja u zvanični izveštaj policije da se on juče ubio na stanici "Laste".

Željko Babić sa ćerkicom

"Ostao je u Beogradu zbog svadbe svog druga. Čuli smo se telefonom neposredno pre nego što je, kako kažu, navodno sebi pucao u glavu. Bio je veseo, javio se da je pošao kući, jer se svadba završila. Odbijamo da poverujemo da je samo posle nekoliko minuta pucao sebi u glavu", kažu članovi porodice koji žive u Trsteniku.

Međutim, sigurnosne kamere za saobraćaj, kako piše današnji "Press“, zabeležile su mladića koji je ispalio sebi hitac u glavu nasred ulice u blizini dolaznih perona autobuske stanice.

Slučajni prolaznik koji je čekao autobus čuo je pucanj i pozvao policiju. Pored teško povređenog Babića, sa prostrelnom ranom na glavi, pronađeni su službeni pištolj, značka i kesa sa stvarima koje je poneo od kuće, a uprkos naporima lekara, Babić je podlegao povredama u Urgentnom centru.

"Press" piše da su komandant PTJ-a pukovnik Goran Dragović i njegovi saradnici bili su u Urgentnom centru od trenutka kad su saznali za tragediju.

"Na osnovu snimka kamera pretpostavlja se da je reč o samoubistvu. Obdukcija je završena, ali se čekaju rezultati parafinske rukavice koji će potvrditi sumnje da je Babić pucao sebi u glavu“, rekao je izvor "Pressa“ u policiji.

Pokojni Babić je iza sebe ostavio suprugu Sonju i šestomesečnu ćerkicu Mašu. "Iako će istraga možda potvrditi da se Žarko ubio, mi nikada nećemo u to poverovati upravo zbog njegove ćerke, koju je voleo više od svega", kažu članovi porodice.

Jedan od najboljih strelaca PTJ-a

Novak Đoković je prošle godine prisustvovao proslavi Dana Protivterorističke jedinice. Nole je tada uručio donaciju za izgradnju teniskog terena u njihovoj bazi. "Družim se sa momcima iz PTJ-a koji su deo mog obezbeđenja. Vremenom smo se sprijateljili. Često sam dolazio u bazu da treniramo zajedno. Odlučio sam da pomognem prijateljima, da dotiram izgradnju teniskog terena u ovoj bazi", izjavio je tom prilikom Nole.

"Učestvovao je u skoro svim akcijama hapšenja, a ovog meseca dobio je povišicu od 20 posto zbog odličnih rezultata. Pre nedelju dana pobedio je na takmičenju u streljaštvu u Ćupriji. Svake godine je bio nagrađivan po tri, četiri puta kao jedan od najboljih pripadnika jedinice. Bio je zaposlen u PTJ od njenog formiranja, u koju je došao iz Žandarmerije, gde je, takođe, radio od formiranja. Njegove kolege još su u šoku jer nikome nije pokazivao da ima bilo kakve probleme, a on je bio jedan od omiljenih pripadnika PTJ", kaže izvor "Pressa" i dodaje da je Željko sa svojom jedinicom obezbeđivao mnoge poznate ličnosti, između ostalog i našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića.


Njegove kolege kažu da se poslednjih dana ponašao normalno.

"Poslednji put videli su ga u petak kada je krenuo na vikend kući u Trstenik. Ništa nije ukazivalo da će se ovako nešto desiti. U ponedeljak je došao u Beograd i trebalo je da počne da radi", rekao je poznanik Željka B, koji dodaje i da koliko je njemu poznato, Željko nije ostavio nikakvo oproštajno pismo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online