Utorak 01.06.2010.
11:57 >> 12:35h
Press, Alo, Tanjug

Porodica specijalca sumnja u samoubistvo

Željko Babić sa ćerkicom

"Ostao je u Beogradu zbog svadbe svog druga. Čuli smo se telefonom neposredno pre nego što je, kako kažu, navodno sebi pucao u glavu. Bio je veseo, javio se da je pošao kući, jer se svadba završila. Odbijamo da poverujemo da je samo posle nekoliko minuta pucao sebi u glavu", kažu članovi porodice koji žive u Trsteniku.

Međutim, sigurnosne kamere za saobraćaj, kako piše današnji "Press“, zabeležile su mladića koji je ispalio sebi hitac u glavu nasred ulice u blizini dolaznih perona autobuske stanice.

Slučajni prolaznik koji je čekao autobus čuo je pucanj i pozvao policiju. Pored teško povređenog Babića, sa prostrelnom ranom na glavi, pronađeni su službeni pištolj, značka i kesa sa stvarima koje je poneo od kuće, a uprkos naporima lekara, Babić je podlegao povredama u Urgentnom centru.

"Press" piše da su komandant PTJ-a pukovnik Goran Dragović i njegovi saradnici bili su u Urgentnom centru od trenutka kad su saznali za tragediju.

"Na osnovu snimka kamera pretpostavlja se da je reč o samoubistvu. Obdukcija je završena, ali se čekaju rezultati parafinske rukavice koji će potvrditi sumnje da je Babić pucao sebi u glavu“, rekao je izvor "Pressa“ u policiji.

Pokojni Babić je iza sebe ostavio suprugu Sonju i šestomesečnu ćerkicu Mašu. "Iako će istraga možda potvrditi da se Žarko ubio, mi nikada nećemo u to poverovati upravo zbog njegove ćerke, koju je voleo više od svega", kažu članovi porodice.

Jedan od najboljih strelaca PTJ-a

Novak Đoković je prošle godine prisustvovao proslavi Dana Protivterorističke jedinice. Nole je tada uručio donaciju za izgradnju teniskog terena u njihovoj bazi. "Družim se sa momcima iz PTJ-a koji su deo mog obezbeđenja. Vremenom smo se sprijateljili. Često sam dolazio u bazu da treniramo zajedno. Odlučio sam da pomognem prijateljima, da dotiram izgradnju teniskog terena u ovoj bazi", izjavio je tom prilikom Nole.

"Učestvovao je u skoro svim akcijama hapšenja, a ovog meseca dobio je povišicu od 20 posto zbog odličnih rezultata. Pre nedelju dana pobedio je na takmičenju u streljaštvu u Ćupriji. Svake godine je bio nagrađivan po tri, četiri puta kao jedan od najboljih pripadnika jedinice. Bio je zaposlen u PTJ od njenog formiranja, u koju je došao iz Žandarmerije, gde je, takođe, radio od formiranja. Njegove kolege još su u šoku jer nikome nije pokazivao da ima bilo kakve probleme, a on je bio jedan od omiljenih pripadnika PTJ", kaže izvor "Pressa" i dodaje da je Željko sa svojom jedinicom obezbeđivao mnoge poznate ličnosti, između ostalog i našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića.


Njegove kolege kažu da se poslednjih dana ponašao normalno.

"Poslednji put videli su ga u petak kada je krenuo na vikend kući u Trstenik. Ništa nije ukazivalo da će se ovako nešto desiti. U ponedeljak je došao u Beograd i trebalo je da počne da radi", rekao je poznanik Željka B, koji dodaje i da koliko je njemu poznato, Željko nije ostavio nikakvo oproštajno pismo.

2024 © - Vesti online