Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 17.03.2016.
20:45
Alo!, Vestionline A

Žrtve monstruma iz Smedereva: Mene je vezivao, a sestru podvodio!

Srbija je ostala u šoku posle objavljivanja priče kako je Goran M. (52) iz Smedereva mesecima je u svojoj trošnoj kući bez struje i vode zatočene držao četiri žene, koje je podvodio svojim prijateljima, i tako zarađivao za život. Kako su prenelu mediji, prvo je doveo dve rođene sestre, od kojih se jedna družila sa njegovom ćerkom!

Reuters/N.C.
Niko nije slutio šta se dešava iza zatvorenih vrata jedne kuće u Smederevu (Foto: Ilustracija)

Dvadesetjednogodišnjoj devojci obećao je brak i život kakav dolikuje lepoj i mladoj ženi, a potom je i njenoj sestri ponudio da i ona živi sa njima kako ih otac pijanac ne bi zlostavljao.

- Kuća je bila trošna, ali u njoj smo imale šta da pojedemo. Kupio nam je i neku garderobu. Nismo ništa radile mesecima, a onda je jednog dana rekao: Dosta sam vas hranio, sada će te vi mene da izdržavate! - ispričala je smederevskim policajcima jedna od sestara koje su bile žrtve Gorana M., a potom svedočila o paklu kroz koji su prošle.

Goranova majka: Sve lažu

- Ma kakvi... Mi nismo u dobrim odnosima, Goran i ja, zato i živimo odvojeno, ali to da je podvodio devojke lažu. Pa on je svog „juga“ prodao za 200 evra da bi njima platio lečenje. Jednom od tih sestara je hteo da se oženi, da se ovo nije desilo - tvrdi Goranova majka Dobrila, koja stanuje u prizemlju dvojne kuće u kojoj su bile smeštene i devojke.

- Mene je vezivao za krevet i zaključavao u kuću jer me je želeo samo za sebe, dok je sestru podvodio svojim prijateljima i poznanicima. Nisam smela ni pomoć da pozovem jer mi je govorio da će je ubiti i da je više neću videti, ako nekome nešto kažem - ispričala je ova devojka.

Njena rođena sestra skoro svakoga dana je bila podvođena drugom čoveku, ali nikada u kući u kojoj je živela, već negde u okolini Smedereva.

- Uvek me je vozio kolima. Nikada nisam smela da pitam ni gde idem, a znala sam šta moram da radim. Muškarce sam zadovoljavala u šupama, magacinima i napuštenim fabrikama. Neretko u automobilima. Pare su davali na ruke Goranu, nikada meni. Nisam ni smela da mu išta tražim jer nas je hranio. Nismo imale gde da se vratimo, a još manju mogućnost da pobegnemo. Nije nas tukao, ali je često u kuću gde smo se mi nalazile dovodio svoje prijatelje. Tu se jelo i pilo, ali nas tada nisu iskorišćavali. Po celu noć su sedeli, a mi smo im pravile društvo. Tada bi Goran i upalio jednu sijalicu tako što bi se nakačio na nečiju struju, jer je njemu bila isključena - deo je izjave oštećene devojke date policiji.

Policija je protiv Gorana M. koji se nalazi u pritvoru od februara, zbog sumnje da je počinio druga krivična dela, prikupila dokaze koji ga sumnjiče da je nekoliko meseci, u svojoj kući, prisilno držao četiri ženske osobe, starosti između 21 i 38 godina, koje je primoravao da se bave prostitucijom u njegovu korist. Slučaj je otkriven kada je jedna od njih policajcu koji mu je doneo poziv za sud, na poleđini poziva napisala poruku u kojoj je molila za pomoć.

U Goranovj kući više nema nikoga, pa čak ni maloletne ćerke koja je živela tu posle razvoda roditelja, Nju su tražili i radnici Centra za socijalni rad.

- Bila je kod nas pre nekoliko dana i pitala da li, pošto joj je otac u zatvoru, a ona je maloletna, njoj sleduje neka novčana pomoć - rekli su u Centru, dodajući da je onako usput najavila da će i ona za mesec i po, kada napuni 18 godina da se uda.

Za "usluge" uzimao od 1.500 do 10.000 dinara

Goran je devojke vodio na razna mesta, neretko i na smederevsku zelenu pijacu, gde su sa mušterijama imale seks u napuštenom nezavršenom tržnom centru. Taj kraj je njemu dobro poznat, s obzirom da je tu držao tezgu sa polovnim mobilnim telefonima. Jednu od devojaka je, kažu u istrazi, pet puta uzastopce vodio u obližnje selo Mihajlovac kod istog "klijenta". Sve je on ugovarao i naplaćivao, a cene su se kretale od 1.500 do 10.000 dinara, u zavisnosti od vrste "usluge" i atraktivnosti i starosti devojaka i žena.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.03.2016. 20:52
A koja je razlika izmedju vucica koji podvodi Srbiju sa ovim manijakom??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online