Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 18.02.2016.
03:00
E. V. A

Rumuni ubili bivše dijasporce

U selu Brodice, nedaleko od Kučeva, policija je našla izmasakrirana tela supružnika Drage (72) i Dragoljuba (71) Jugovića, u septičkoj jami u dvorištu njihove porodične kuće. U pitanju su povratnici sa rada u Austriji. Samo u roku od nekoliko sati uhapšena su dvojica rumunskih državljana, koji su nadničili u ovom selu. Oni su osumnjičeni za dvostruko ubistvo.

Reuters
Bračni par ubijen nožem (Foto: Ilustracija)

Kako navode mediji, sumnja se da je bračni par ubijen nožem, a da su ubice pokušale da sakriju tragove tako što su žrtve bacile u fekalije.

Komšije koje su se svakodnevno viđale sa njima, primetile su da ih nema nekoliko dana, te su pozvali policiju. Jugovići su bili i vlasnici kafane u samom selu, pa je svima bilo čudno što se ne pojavljuju.

Pljačka motiv?

Policija sumnja da je dvostruko ubistvo počinjeno zbog novca, zlata, dragocenosti i para, ali će se to utvrditi nakon završetka istrage. Ćerka ubijenih povratnika iz dijaspore kaže da koliko zna, iz kuće nedostaje najmanje 5.000 evra.

- Oni su zaposlili dva Rumuna da im u pomoćnoj zgradi lože kotlove za parno grejanje. Policija je počela da ispituje sve koji su imali veze sa Jugovićima. Sa rođacima nestalih staraca ušli su u kuću. Na stolu je bio lonac sa sarmama, tanjiri, viljuške. Od njih ni traga. Pregledali su sve prostorije u i oko kuće. Između garaže i kuće videli su mnogo krvi. U jednom trenutku podigli su poklopac od septičke jame. Svi su bili u šoku od jezivog prizora. Ugledali su ruku - kažu za medije komšije ubijenih dijasporaca.

To je bila ruka starice koja je iako teško ranjena, najverovatnije živa ubačena u jamu punu vode i fekalija. Uz pomoć meštana, iz šahta je prvo izvučeno telo starice, a potom i njenog supruga. Oboje su bili umotani u čaršave. Prebačeni su na obdukciju, gde će se utvrditi tačan uzrok smrti. Na telu su im bili vidljivi tragovi naneti oštrim predmetom, najverovatnije nožem.

Bračni par Jugović dugo je radio u Austriji, a onda su se penzionisali. Sazidali su kuću u selu i penzionerske dane provodili u rodnom kraju. Meštani su o njima pričali kao o najbogatijima u selu, a po povratku iz dijaspore u selu su otvorili kafanu Devet Jugovića, po broju unuka koje imaju od sina i dve ćerke. Njihova ćerka Božica, koja živi u Austriji, čim je čula za tragediju odmah je došla kući.

- Otac i majka su radili u Austriji i pre 18 godina su se vratili - kaže ona za medije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.02.2016. 03:53
Ubice dosle iz velelepne dEU! Kako je to moguce?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online