Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 22.12.2015.
17:27
Vestionline, Blic rs A

Skandalozno ponašanje roditelja: Otac šamarao sina, "Pinkovu" zvezdicu

Dušan V. išamarao je sina M. V. (15), učesnika emisije "Pinkove zvezdice", koji ga je potom, zajedno s majkom, prijavio policiji.

michelephoenix.com
Otac mu udario šamar

Čitav slučaj završio je prvo u tužilaštvu, a zatim i na prekršajnom sudu.

Prema saznanjima lista "Blic", napad na dečaka dogodio se 19. decembra, kada ga je otac, iz nepoznatog razloga, išamarao. Tinejdžer, međutim, nije bio zaplašen nasiljem pa je istog dana, u pratnji majke Marije, incident prijavio policiji, koja je prijavu prosledila nadležnom tužilaštvu.

Zatim je tužilaštvo naložilo privođenje oca, kojeg su policajci pronašli na njegovoj adresi, priveli ga i ispitali.

Zamenik tužioca je nakon uvida u očevu izjavu i proverom dodatne dokumentacije prijavu prosledio Prekršajnom sudu, jer je utvrđeno da otac nije počinio krivično delo, već prekršaj.

Predmet Dušana V. se trenutno nalazi u pomenutom sudu, a kazna za delo koje mu se stavlja na teret može da iznosi do 30.000 dinara ili zatvora do 60 dana.

printscreen

O nasilničkom incidentu istog dana oglasio se i sam otac. On je na svom profilu na Fejsbuku ostavio dva statusa, upućena dečaku i njegovoj majci. U prvom prekoreva sina za "ono što je tati uradio", i "priznaje" da je zakazao u vaspitavanju dečaka. U drugom se ironično zahvaljuje sinu i njegovoj majci. Inače, uz oba statusa okačene su i zajedničke fotografije Dušana i "Pinkove" zvezdice.

Inače, ovo nije prvi put da je ovaj tinejdžer izložen maltretiranju. Mlada "Pinkova" zvezdica bila je meta maloletnog N. P. iz Zaječara, koji je na Fejsbuku otvorio stranicu s pretećim nazivom. Na toj stranici dečak je dobio pretnje na osnovu pretpostavljene seksualne orijentacije i, samim tim, bila mu je ugrožena bezbednost.

Tim povodom, Gej-lezbejski info centar je podneo krivičnu prijavu i zahtevao od Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da u što kraćem roku reaguje kako bi se zaštitilo maloletno lice.

Napadnuti tinejdžer bio je jedan od 12 finalista ovog popularnog muzičkog takmičenja, a važio je i za jednog od miljenika publike, uglavnom devojčica.

Pričajte sa decom

- Nisam čula za taj slučaj, ali generalno apelujem na roditelje da sve probleme sa decom rešavaju razgovorom, nikako nasiljem. Takve stvari se ne rade i nikako nisu prihvatljive - rekla je Jelena Tomašević, članica žirija "Pinkovih zvezdica".

Nek reše institucije

- Mislim da takve stvari treba da rešavaju institucije ukoliko već problem ne može da se reši unutar porodice. Svakako bih se uzdržao od komentara jer su to jako osetljive teme - kaže član žirija Milan Stanković.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.12.2015. 18:01
Не знам којим поводом је човек ошамарио свог сина, али нормална претпоставка је да је то васпитног карактера. Пре је васпитавање деце батинама било сасвим нормално и шта је фалило тим генерацијама? Поштовали су своје родитеље, комшије учитеље; данас деца прете својим професорима који су немоћни да се са тим носе јер су им сва права одузета. Пре су се дечаци тукли али данас у школу долазе са ножевима или у крајњем случају са пиштољима. Ако се настави са овим глупостима у овој земљи ће живети само надрогирани ма'мини синови неспособни да се старају о себи који ће живети на грбачи родитеља и нафуцане ку'рветине које ће се продавати за флашу ракије и паклу цигара.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online