Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 27.10.2015.
06:46
B. Đokić - Vesti A

Amerikanac ubo košarkaša u srce

Košarkaš beogradskog Beka Tomo Ćulafić (19) uboden je nožem blizu srca pošto su ga u noći između subote i nedelje na Kalemegdanu napala četvorica državljana SAD. Ćulafić je prebačen u Urgentni centar, a jedan od napadača, Lukas S. (18), zadržan je u pritvoru zbog pokušaja ubistva.

Tanjug
Mesto napada: Kalemegdan u Beogradu

Kako "Vesti" saznaju u policiji, Ćulafić je bio sa prijateljima u blizini benzinske pumpe, koja se nalazi na ulici koja od Kalemegdana vodi ka Železničkoj stanici, kada im je prišla grupa Amerikanaca. Navodno su tražili marihuanu od njih, a kada im je Ćulafić rekao da to ne koriste, krenulo je koškanje.

Tom prilikom Lukas S. je izvukao nož i ubo Ćulafića u grudi, posle čega je pobegao. Srećom, u blizini se nalazila patrola saobraćajne policije koja je videla Ćulafića kako leži. Odmah je obaveštena Hitna pomoć, a od prijatelja Amerikanca saznala je identitet napadača na Ćulafića.

Tomov otac Sreto Ćulafić rekao je za beogradske medije da je njegov sin šetao s dvojicom prijatelja kad ih je presrelo šest Amerikanaca.

- Kad su Tomo i drugari odlučili da krenu kući, naleteli su na grupu Amerikanaca. Oni su im tražili marihuanu, a kako je naš Tomo zakleti protivnik droga, rekao im je da nemaju. Verovatno im je rekao i da se sklone, a Amerikanci su tada počeli da ih provociraju. Došlo je i do tuče u kojoj su oni potegli nož - kazao je za medije Sreto Ćulafić.

Otac kaže i da Tomo nije ni primetio da je uboden i da je to shvatio tek kad je video krvav džemper. Čim se to desilo, veli, otac, Amerikanci su se dali u beg.

- Predosećao sam da nešto nije u redu. Pre nego što su ga uboli, poslao sam mu poruku, ali nije mi odgovarao, što mi je bilo sumnjivo. Deset minuta kasnije pozvao me je i rekao: "Tata, ja sam uboden na Kalemegdanu", i onda se veza prekinula. Nakon toga su me pozvali iz Hitne - ispričao je Sreto.

Tomo Ćulafić je jesenas krenuo u visoku elektrotehničku školu.
- On je dobar dečko, nije imao nikakve sukobe, ne izlazi po splavovima, sportista je od devete godine. To veče je žurio da se vrati kući kako bi učio jer u utorak ima kolokvijum - kazala je Tomina majka Željka.

Napadač uhapšen na aerodromu

Tomina majka Željka rekla je da je njen sin na intenzivnoj nezi i van životne opasnosti. Ima bolove i teško se pomera, ali svestan je i dobro se oseća.
- Iznerviralo me je što su se, kako je ispričao Tomin drug, Amerikanci nonšalantno i drsko ponašali, a čuli smo i da je onaj uhapšeni u stvari uhvaćen na aerodromu, što znači da je planirao da pobegne - rekla je Željka.

POVEZANE VESTI

Utorak 27.10.2015. 07:32
hoce li i usre dati milion dolara kao ove ljige za miladina?
Utorak 27.10.2015. 07:32
hoce li i usre dati milion dolara kao ove ljige za miladina?
Utorak 27.10.2015. 10:20
Zato sto u Beogradu nema Srba,setaju se ameri,pitanje je samo sto nam Niko nece da objasni poreklo toga ameri-drzavljanina(to moze biti svako),ili su kao turisti dosli da vide rusevine koje su njihovi rodjaci napavili.Cuditi se netrebamo,Beograd ce da pliva navodi,ali bez pravih Srba.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online