Utorak 27.10.2015.
06:46
B. Đokić - Vesti

Amerikanac ubo košarkaša u srce

Tanjug
Mesto napada: Kalemegdan u Beogradu

Kako "Vesti" saznaju u policiji, Ćulafić je bio sa prijateljima u blizini benzinske pumpe, koja se nalazi na ulici koja od Kalemegdana vodi ka Železničkoj stanici, kada im je prišla grupa Amerikanaca. Navodno su tražili marihuanu od njih, a kada im je Ćulafić rekao da to ne koriste, krenulo je koškanje.

Tom prilikom Lukas S. je izvukao nož i ubo Ćulafića u grudi, posle čega je pobegao. Srećom, u blizini se nalazila patrola saobraćajne policije koja je videla Ćulafića kako leži. Odmah je obaveštena Hitna pomoć, a od prijatelja Amerikanca saznala je identitet napadača na Ćulafića.

Tomov otac Sreto Ćulafić rekao je za beogradske medije da je njegov sin šetao s dvojicom prijatelja kad ih je presrelo šest Amerikanaca.

- Kad su Tomo i drugari odlučili da krenu kući, naleteli su na grupu Amerikanaca. Oni su im tražili marihuanu, a kako je naš Tomo zakleti protivnik droga, rekao im je da nemaju. Verovatno im je rekao i da se sklone, a Amerikanci su tada počeli da ih provociraju. Došlo je i do tuče u kojoj su oni potegli nož - kazao je za medije Sreto Ćulafić.

Otac kaže i da Tomo nije ni primetio da je uboden i da je to shvatio tek kad je video krvav džemper. Čim se to desilo, veli, otac, Amerikanci su se dali u beg.

- Predosećao sam da nešto nije u redu. Pre nego što su ga uboli, poslao sam mu poruku, ali nije mi odgovarao, što mi je bilo sumnjivo. Deset minuta kasnije pozvao me je i rekao: "Tata, ja sam uboden na Kalemegdanu", i onda se veza prekinula. Nakon toga su me pozvali iz Hitne - ispričao je Sreto.

Tomo Ćulafić je jesenas krenuo u visoku elektrotehničku školu.
- On je dobar dečko, nije imao nikakve sukobe, ne izlazi po splavovima, sportista je od devete godine. To veče je žurio da se vrati kući kako bi učio jer u utorak ima kolokvijum - kazala je Tomina majka Željka.

Napadač uhapšen na aerodromu

Tomina majka Željka rekla je da je njen sin na intenzivnoj nezi i van životne opasnosti. Ima bolove i teško se pomera, ali svestan je i dobro se oseća.
- Iznerviralo me je što su se, kako je ispričao Tomin drug, Amerikanci nonšalantno i drsko ponašali, a čuli smo i da je onaj uhapšeni u stvari uhvaćen na aerodromu, što znači da je planirao da pobegne - rekla je Željka.

2024 © - Vesti online