Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.10.2015.
03:45
B. Đokić - Vesti A

Krvavi rat narko-mafije

Likvidacija Filipa Vilotijevića (28) iz Novog Sada, koji je izrešetan u petak uveče na Paliću, nastavak je obračuna narko-grupa za kontrolu tržišta u Vojvodini i prvenstveno u Novom Sadu, prva su saznanja policijskih operativaca koji rade na ovom slučaju.

Reuters
Još nema uhapšenih za ubistvo Vilotijevića (Foto: Ilustracija)

Rat suprotstavljenih crnogorskih narko-klanova, koji kontrolištu tržište narkoticima, u Vojvodini je već odneo nekoliko života, a u policiji se plaše da bi moglo da bude novih likvidacija, tim pre što se, prema pisanju medija, Novim Sadom pronela vest da će Vilotijevića osvetiti njegova ekipa iz Crne Gore i da tek predstoje novi krvavi sukobi za prevlast na tržištu droge!

Policija zasad nije još nikoga uhapsila zbog ubistva Vilotijevića na kojeg je pucano na delu Palićkog jezera poznatog kao Aleksandrovi salaši. U momentu napada, Vilotijević je bio u džipu BMNj X6 sa prijateljem Alenom K. (25) iz Subotice. Ubice su iz automobila u pokretu ispalile oko 15 metaka, od kojih je sedam pogodilo Vilotijevića. Iako smrtno ranjen, Vilotijević je uspeo da izađe iz vozila i dopuzi do jezera u koje je upao. Alen K. je takođe ranjen, ali njegove povrede nisu opasne po život i on je posle pregleda, na vlastiti zahtev, pušten na kućno lečenje.

- Vilotijević se bavio trgovinom narkotika, a dosadašnja istraga je pokazala da je zbog toga i boravio u Subotici. Dok su se vozili oko Palića, primetili su da ih prate dva vozila. Pokušali su da pobegnu, ali ih je mercedes sustigao i tada su odjeknuli hici koji su probili šoferšajbnu. Vilotijević i Alen K. su zbog povreda koje su zadobili skrenuli sa puta i prednjim delom džipa upali u vodu. Po svemu sudeći, reč je o nastavku razračunavanja crnogorskih mafijaša oko kontrole narko-tržišta u Novom Sadu i Vojvodini koje je počelo ubistvom Nenada Opačića - nezvanično kažu u policiji.

Nenad Opačić, šef "veterničkog klana" ubijen je sa suprugom krajem februara u Novom Sadu u momentu kada je bio na odsustvu iz zatvora u kojoj je služio kaznu zbog trgovine drogom. Nakon njegovog ubistva odmah su počele da provejavaju sumnje da će ova likvidacija biti okidač za sukob na prevlast na vojvođanskom narko tržištu. Ubrzo je serija likvidacija počela da potresa vojvođansku prestonicu, a poslednji je ubijen Aleksandar Roganović (21), bliski Vilotijevićev prijatelj. On je pre nešto više od dve nedelje likvidiran na Veterniku, a sumnja se da se bavio trgovinom droge i da je to uzrok njegovog ubistva.

Filip Vilotijević biće sahranjen u ponedeljak na Gradskom groblju u Novom Sadu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online