Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 19.09.2015.
21:46
Informer A

Hapse ženu Čede Jovanovića?

Jeleni Jovanović, supruzi lidera LDP Čedomira Jovanovića, najozbiljnije prete hapšenje i višegodišnja robija zbog milionskih prevara i mahinacija, potvrđeno je Informeru u vrhu tužilaštva i policije!

Tanjug
Navodno joj preti višegodišnja robija zbog milionskih prevara i mahinacija

Oštećene banke, investicioni fondovi i državna Direkcija za robne rezerve podneli su, naime, krivične prijave protiv Čedinice, u kojima tvrde da ih je ona, kao direktorka firme "Agroposlovi", prevarila za najmanje 6,8 miliona evra, piše Informer.

Falsifikovali u fotošopu

Jovanovićeva je, konkretno, osumnjičena da je falsifikovanjem poslovne dokumentacije, odnosno nezakonitom prodajom i stavljanjem pod hipoteku državnog žita od banaka i investitora pozajmila 6.800.000 evra, koje nikada nije vratila.

Takođe, dobavljačima je ostala dužna najmanje još oko 1.500.000 evra.

Prema tvrdnjama izvora iz istrage, raspoloživi dokazi potvrđuju da je Čedinica kao zalog za milionske kredite u više navrata stavljala 6.700 tona merkantilne pšenice iz državnih rezervi, koja je bila skladištena u silosima "Agroposlova". Ona je bankama dostavljala falsifikovanu dokumentaciju, prema kojoj je žito vlasništvo njene firme!

Takođe, utvrđeno je da je falsifikovala i dokumentaciju o poslovanju "Agroposlova" i tako dovodila u zabludu i akcionare i banke i državu!

- Državno žito koje je firmi "Agroposlovi" dato na čuvanje uz plaćanje naknade jednostavno je nestalo iz silosa. Jovanovići su je, prema našim informacijama, prodali još početkom 2014. Otkupom od seljaka i pozajmicama od drugih firmi uspeli su da napune silose do jula te godine i prođu redovnu kontrolu Direkcije na terenu... Odmah posle te inspekcije dobili smo dojavu da je pšenica ponovo nestala, poslali smo u avgustu kontrolu, ali nam tada nisu dali da uđemo u silose jer je navodno bila u toku fumigacija (uništavanje buba i glodara)... - kaže sagovornik i objašnjava da je potom ovaj slučaj na čudan način zataškan.

- Sve je ponovo otvoreno februara ove godine, kada je na čelo Direkcije za robne rezerve izabrana Zorica Anđelković. Ona je pokrenula istragu i u avgustu podnela krivičnu prijavu protiv "Agroposlova"... Tokom te istrage utvrđeno je i da je prodato državno žito uz pomoć falsifikovane dokumentacije iskorišćeno i za podizanje milionskih kredita u bankama i aranžman sa jednim investicionim fondom... Čedinica je svima njima državno žito prikazivala kao da je njeno i kao da prethodno nigde nije založeno! - prenosi naš sagovornik i navodi da je supruga lidera LDP išla toliko daleko da je čak falsifikovala i sertifikate kompanija "Jugoinspekt" i SGS, koje se bave kontrolom zaloga.

Kupuje "mečku", troši na krpice

Jelena Jovanović uopšte ne haje za milionske dugove svoje firme. Ona je, kako saznajemo, nedavno kupila nov "mercedes GLR"
- Čedinica se nedavno prijateljima pohvalila da je kupila novi bordo "mercedes GLR" kakav još niko u Srbiji nema. Taj auto je skuplji od 100.000 evra! - prenosi izvor Informera blizak Jovanovićima.
Kako se saznaje, Jelena je usred najvećih finansijskih problema "Agroposlova" firminom karticom za jedan dan znala da potroši i po šest hiljada evra na firmiranu garderobu!

- To što je ona radila jeste najozbiljniji privredni kriminal! - kategoričan je izvor Informera.

Žena paravan Čedi

Lider LDP i njegova supruga ni juče se nisu oglašavali, dok su u LDP rekli da nemaju nikakav komentar.

S druge strane, Mario Spasić iz "Transparentnosti" kaže da je ovde, po svemu sudeći, reč o klasičnoj zloupotrebi položaja i falsifikovanju dokumenata.

- Istražni organi moraju sve to ra raščiste jednom zasvagda. Najlakše je hvaliti se milionima, a dugovati na sve strane i varati državu. Iako se firma vodila na ženu, svi dobro znamo da je Čeda sve to radio... - zaključuje Spasić.

POVEZANE VESTI

Subota 19.09.2015. 22:05
a u stvari - ne hapse....
Subota 19.09.2015. 22:49
'Bem ti drzavu gde se mlate gladni ulicni prodavci domace paprike a prave lopine uzivaju ko bubreg u loju.
Subota 19.09.2015. 22:50
E Čedo-i ti si nekia momčina,podmećeš ženu da ti štiti ledja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online