Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.09.2015.
07:43
D. N. P. - Vesti A

Mladići izginuli zbog ulične trke

Novopazarci Faris Šemsović (20), Elmedin Tutić (17) i Mervin Džanković (21) nastradali kada je njihov "mercedes" naleteo na "golf", a zatim se sa mosta survao u provaliju.

TV Fonet
Među poginulima i maloletnik (Foto: Ilustracija)

Crna serija teških udesa u Srbiji nastavljena je u noći između nedelje i ponedeljka sudarom koji se, pola sata pre ponoći, dogodio na magistralnom putu Novi Pazar - Ribarići, kod mesta Kominje. U ovoj nesreći poginule su tri osobe, dve su teže, a jedna lakše povređena.

Do nesreće je došlo posle sudara "merecedesa" i "golfa" novopazarskih registracija, pri čemu su se oba vozila kretala iz pravca Novog Pazara. "Mercedes" je posle sudara udario u bankinu Kruševačkog mosta, a potom se survao u provaliju. Uzrok sudara još se istražuje, a policija ne isključuje mogućnost da su vozači "mercedesa" i "golfa" možda utrkivali, pri čemu do zaključenja ovog broja "Vesti" nije bilo utvrđeno ko je je upravljao "mercedesom".

Vozač golfa u policiji

Zbog sumnje da je izazvao teško delo ugrožavanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, vozaču golfa Enesu Kujeviću je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Prema prvim informacijama, u mercedesu su bila petorica mladića, od kojih su dvojica poginula na mestu nesreće, a treći je podlegao povredama u novopazarskoj bolnici. Poginuli su Faris Šemsović (20), maloletni Elmedin Tutić (17) i Mervin Džanković (21), svi iz Novog Pazara, dok su teške povrede zadobili Almir Hajrović (21) i Alem Smajović (23) iz Novog Pazara, koji su takođe bili u "mercedesu". Lakše povrede zadobila je Mirjana Apostolović (24) iz Bora koja je bila u "golfu" kojim je upravljao Enes Kujović (39), državljanin Crne Gore.

- Dvojica mladića su u bolnicu dovezena bez znakova života, dok je treći mladić izdahnuo tokom operacije. Teško povređeni Almir Hajrović prebačen je u Klinički centar u Kragujevcu zbog višestrukih preloma i povrede grudnog koša. On je priključen na aparate i lekari se bore za njegov život. Alem Smajović zbog težine povreda nije mogao da bude transportovan i on se nalazi u novopazarskoj bolnici. I kod njega su dijagnostikovani višestruki prelomi i druge teške povrede i takođe je životno ugrožen. Mirjana Apostolović je van životne opasnosti - rekao je za "Vesti" izvor iz novopazarske bolnice.

Mladić koji se zatekao na mestu nesreće ispričao da je u momentu udesa vozio iza mercedesa.

- Slika je bila užasna, kao iz filmova... Dvojica putnika u mercedesu su na licu mesta bila mrtva, a ostali su zapomagali dok smo ih izvlačili iz kola. Ubrzo su stigli policajci i lekari Hitne pomoći - ispričao je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online