Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.08.2015.
21:49
Blic rs A

Dečak upao u šaht na ulici, iz mulja ga spasao deda

Ana Petrović je ostala u neverici kada je čula da je njen dvogodišnji sin Tihon upao u nezaštićeni šaht pun mulja ispred zgrade.

localecologist.blogspot
Propao kroz šaht (Foto: Ilustracija)

Dečak je od straha i stresa koji je doživeo postao ćutljiviji, a prema rečima majke, i spavanje mu se poremetilo.

Tihon se pre dva dana vraćao sa dedom iz prodavnice, potrčao preko lima iznad nazaštićenog šahta u Karađorđevoj ulici i propao.

Sreća u nesreći je da je Tihon krupnije dete za svoj uzrast, pa mu glava nije upala u mulj, tako da je uspeo da dozove dedu. U suprotnom bi se skoro sigurno udavio jer deda nije video kada je dečak upao u šaht.

- Moj otac je stajao malo ispred Tihona, koji je pretrčao preko poklopca šahta i propao. Počeo je da doziva dedu u pomoć, koji se okrenuo i čuo. Dotrčao je do otvora i video kako Tihonu samo glava viri iz mulja. Izvukao ga je, a dečak je bio izbezumljeno uplašen - priča potresena majka Ana.

Komunalna policije je odmah posle prijave došla na mesto gde je dečak upao, i to mesto je sada obeleženo trakom.

- Nismo još uspeli da utvrdimo čiji je taj šaht. Napravili smo službenu belešku i prvo pozvali "Vodovod". Međutim, dobili smo odgovor da to nije njihov kanalizacioni otvor. Obratili smo se "Putevima" i Direkciji za planiranje i izgradnju u Kraljevu. Grad će obezbediti ovaj otvor, a u međuvremenu tragamo za firmom koja je bila zadužena za njega - rečeno je "Blicu" u Komunalnoj policiji u Kraljevu.

Ona kaže da samo spletom srećnih okolnosti dečaku fizički nije bilo ništa, ali da je primetila promene u njegovom ponašanju.

- Moraću da ga odvedem kod psihologa preventive radi, jer Tihon otad često ćuti i ne spava najbolje. Prijavili smo slučaj komunalnoj policiji, koja je napisala prijavu i imam nameru da ceo slučaj isteram do kraja - kaže Ana.

Ovo nije prvi put da se tako nešto događa. Pre godinu i jedna devojčica je upala u šahtu, a kamioni redovno upadaju u taj otvor.

- Svi su znali za ovaj opasan problem, da se deca tu često igraju, i niko nije reagovao kako bi se bar obeležilo to mesto - kaže Ana Petrović.

Iz Komunalne policije kažu da je ovo bila prva prijava za neobezbeđeni otvor ispred zgrade u Karađorđevoj ulici na Pampuli.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online