Petak 28.08.2015.
21:49
Blic rs

Dečak upao u šaht na ulici, iz mulja ga spasao deda

localecologist.blogspot
Propao kroz šaht (Foto: Ilustracija)

Dečak je od straha i stresa koji je doživeo postao ćutljiviji, a prema rečima majke, i spavanje mu se poremetilo.

Tihon se pre dva dana vraćao sa dedom iz prodavnice, potrčao preko lima iznad nazaštićenog šahta u Karađorđevoj ulici i propao.

Sreća u nesreći je da je Tihon krupnije dete za svoj uzrast, pa mu glava nije upala u mulj, tako da je uspeo da dozove dedu. U suprotnom bi se skoro sigurno udavio jer deda nije video kada je dečak upao u šaht.

- Moj otac je stajao malo ispred Tihona, koji je pretrčao preko poklopca šahta i propao. Počeo je da doziva dedu u pomoć, koji se okrenuo i čuo. Dotrčao je do otvora i video kako Tihonu samo glava viri iz mulja. Izvukao ga je, a dečak je bio izbezumljeno uplašen - priča potresena majka Ana.

Komunalna policije je odmah posle prijave došla na mesto gde je dečak upao, i to mesto je sada obeleženo trakom.

- Nismo još uspeli da utvrdimo čiji je taj šaht. Napravili smo službenu belešku i prvo pozvali "Vodovod". Međutim, dobili smo odgovor da to nije njihov kanalizacioni otvor. Obratili smo se "Putevima" i Direkciji za planiranje i izgradnju u Kraljevu. Grad će obezbediti ovaj otvor, a u međuvremenu tragamo za firmom koja je bila zadužena za njega - rečeno je "Blicu" u Komunalnoj policiji u Kraljevu.

Ona kaže da samo spletom srećnih okolnosti dečaku fizički nije bilo ništa, ali da je primetila promene u njegovom ponašanju.

- Moraću da ga odvedem kod psihologa preventive radi, jer Tihon otad često ćuti i ne spava najbolje. Prijavili smo slučaj komunalnoj policiji, koja je napisala prijavu i imam nameru da ceo slučaj isteram do kraja - kaže Ana.

Ovo nije prvi put da se tako nešto događa. Pre godinu i jedna devojčica je upala u šahtu, a kamioni redovno upadaju u taj otvor.

- Svi su znali za ovaj opasan problem, da se deca tu često igraju, i niko nije reagovao kako bi se bar obeležilo to mesto - kaže Ana Petrović.

Iz Komunalne policije kažu da je ovo bila prva prijava za neobezbeđeni otvor ispred zgrade u Karađorđevoj ulici na Pampuli.

2024 © - Vesti online