Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.07.2015.
16:41 >> 18:23h
blic.rs A

BG: Radnici pronašli bombu na gradilištu

Radnici na gradilištu u Ulici Ratka Mitrovića na Čukarici su u subotu, oko 8.55 sati pronašli bombu, prenose mediji. Međutim, kako samo Vojska može da dislocira bombu sa terena, radnicima je naređeno da bombu zakopaju na drugom mestu i tu je ostave do dolaska pripadnika vojske.

Fonet/MO Srbije
Sumnja se da je bomba zaostala iz Drugog svetskog rata (Foto: Arhiva)

Radnici su odmah po pronalasku bombe pozvali policiju koja je bombu locirala. Kako prenosi "Blic" reč je o "kumulativnom projektilu" koji će biti dislociran.

Pretpostavlja se da je reč o topovskom granati koja je zaostala iz perioda Drugog svetskog rata. U odnošenje ove ekslozivne naprave biće uključene jedinice MUP-a i Vojske Srbije, ali tek od ponedeljka, kažu radnici na gradilištu.

Radnici su jutros bagerom pokušali da iskopaju rupu za kanalizacione cevi kada su naišli na metal - bombu. Stali su sa radom i pozvali MUP, pripadnici policije locirali su avionsku bombu dužine oko 50 centimetara, prečnika od oko 90 centimetara.

Pripadnici MUP kazali su radnicima da nisu sigurni da li bomba može da eksplodira, pa su posavetovali radnike da bombu ne diraju, ali da je pomere na drugi kraj gradilišta.

To su radnici i učinili, stavili su bombu u sanduk, pomerili je na drugi kraj gradilišta i blago je zakopali. Teren je ograđen sa svih strana i niko ne može da mu priđe.

 

Građani uplašeni

Gradilište na kome se nalazi bomba okruženo je zgradama, uz samo gradilište je autobusko stajalište "Kneza Višeslava", a u blizini je i benzinska pumpa.

Stanovnici Žarkova koji žive u blizini uplašeni su jer bomba još nije uklonjena, a izvađena je iz zemlje.

- Opasno je što je pronađena bomba, ali nije normalno da se ne odnese nego da se samo premesti u drugi deo gradilišta. S druge strane nikad ne znate šta u zemlji postoji, ne bi trebalo da se ljudi plaše što je u zemlji, nego što je još nisu odneli i uništili - kaže Jelena Kilibarda koja stanuje u blizini.

Radnicima su pripadnici MUP rekli da bombu ne diraju, već da je ostave na drugom kraju gradilišta i blago zakopaju.

- Spavaću kod drugarice do ponedeljka, dok je ne odnesu, što je sigurno, sigurno je - vidno uznemirena priča Katarina Todorović koja stanuje u neposrednoj blizini gradilišta.

Devojke koje rade u obližnoj prodavnici vrisnule su od straha kad su radnici izvadili bombu.

- Kad će je odneti? Ovo je strašno, svi ćemo odleteti u vazduh - pričale su uplašeno dok su ih radnici uveravali da nema mesta strahu nema jer je bomba obezbeđena i da nema opasnosti od eksplozije.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online