Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 10.06.2015.
16:09 >> 19:11h
tanjug, blic.rs A

BG: Bomba ispod džipa, vozač u teškom stanju

Vladimir K. (46) teško je povređen danas, kada je njegov džip eksplodirao u Kirovljevoj ulici ispred broja 7 na Banovom brdu. Iako je prvobitna informacija bila da je jedna osoba poginula, u Hitnoj pomoći kažu da žrtava ipak nema, a da su pored Vladimira K. povređene još dve osobe, koje su slučajni prolaznici.

Vozač automobila V.K. je od detonacije ispao iz vozila, dok je ono nastavilo nekontrolisano kretanje i udarilo u dva parkirana automobila.

Eksplozija se dogodila oko 15.20 sati, na gašenju požara bilo je angažovano pet vatrogasnih vozila, sa 19 vatrogasaca, a uviđaj je u toku, dodaje se u saopštenju.

Kako je Tanjugu ranije rekla portparol Hitne pomoći Nada Macura oko 15.34 javljeno je za eksploziju bombe u Kirovljevoj ulici broj 7 na Banovom brdu.

- Dve lekarske ekipe su poslate na lice mesta. Čoveka koji je bio u tom automobili eksplozija je izbacila iz kola, mislilo se da je mrtav i njega je ekipa Hitne pomoći prevezla na reanimaciju na VMA - rekla je Macura.

Lekari VMA se bore za život povređenog vozača

- Muškarac koji je danas povređen u eksploziji automobila na Banovom brdu je u operacionoj sali VMA sa teškim telesnim povredana - izjavio je glavni dežurni anesteziolog doktor Aleksandar Vranjanac.

- On je sada u operacionoj sali gde se zbrinjavaju sve te povrede i za sada je prognoza vrlo neizvesna - rekao je Vranjanac Tanjugu.

On je kazao da je muškarac star 46 godina primljen na VMA oko 16 časova sa teškim telesnim povredama, sa velikim delom opečene kože, prelomom desne butne kosti i sa ekspolozivnom povredom u sedalnom predelu.

Vozač džipa je izašao iz obližnjeg kafića, piše list "Blic". Čim je startovao vozilo, začula se ekplozija koja ga je izbacila iz vozila kroz šoferšajbnu na kolovoz.

Kako kažu očevici bio je krvav i polomljen, a prvu pomoć su mu ukazali ljudi koji su istrčali iz autobusa broj 37. Pomagali su da se ugasi požar.  Osim njega, povredu noge je zadobio i jedan pešak, koga su najverovatnije udarili delovi automobila usled detonacije.

Pretpostavlja se da je ispod vozila podmetnuta bomba.

Ulica je zatvorena za saobraćaj, a uviđaj je u toku.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.06.2015. 19:55
kako mene neko ne digne u vazduh?? vozim auto star 22 godine..primama platu od 21 hiljadu..i gledam svoja posla...ko sta trazi,,on to dobije..a taj smrad je sigurno trazio da poleti u vazduh..
Sreda 10.06.2015. 17:05
најјачи је коментар првог твитераша - "изгледа да су дошли и у наш крај" ??? дебилко још увек није укапирао да су "лудаци" још од 1995. - у нашем крају...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online