Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.07.2015.
21:32
alo.rs A

Novi momenti: Atentatori na Beka pobegli iz zemlje!

Srpska policija ispituje ulogu Ivana Adrovca (34), supruga Maje Adrovac (31), u atentatu na biznismena Milana Beka (54) jer se veruje da je umešan u pokušaj njegovog ubistva u novembru prošle godine, kaže za “Alo!” izvor blizak istrazi. Pod lupom policije je i rođeni Majin brat, koji navodno već dve godine ne živi u Srbiji.

A. Čukić
Nove kontroverze u slučaju atentata: Milan Beko

Adrovac je nakon atentata na Beka nestao iz zemlje u vreme dok je uveliko trajala istraga. Veruje se da je član međunarodne kriminalne grupe "Pink Panter“, specijalizovane za pljačkanje juverlirnica i zlatara po Evropi, ali se govorka i da je vojnik Luke Bojovića (42), novog vođe zemunskog klana, koji je uhapšen u Španiji.

- Istraga pokušaja ubistva biznismena Milana Beka intenzivno se nastavlja i posle hapšenja osumnjičene M.A. (31) - izjavio je juče ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

- Istina je da nam je veoma stalo da ovaj slučaj dovedemo do kraja, da pokažemo sve što je bilo, naravno i da nađemo i sve saučesnike i otkrijemo punu istinu o tom slučaju - kazao je on na konferenciji za novinare”, rekao je Stefanović.

- Pošto ga evropske zemlje potražuju zbog sumnje da je kao član “Pink Pantera” opljačkao više draguljarnica, Adrovac je pobegao na drugi kontinent. Razbežali su se još neki članovi grupe, a policija je uspela da uhapsi samo Maju Adrovac, kojoj se na teret stavlja da je upravo ona trebalo da “odradi” Beka.

Njoj se na teret stavlja teško ubistvo u pokušaju, za šta joj preti kazna od 10 do 40 godina zatvora - kaže sagovornik lista "Alo".

Sama Maja Adrovac je, kako saznaje Alo, u policiji “bila u čudu” zbog hapšenja, tvrdeći da nema veze sa pokušajem ubistva Beka.

- On je ispričala da je u vreme pucnjave na Beka bila u Kaluđerici jer je tada umro ujak njenog supruga. Tužiocu je ispričala da je tog dan trebalo da ide na slavu Sveti vrači kod muževljevog ujaka, koji nema decu da mu pomognu, ali da je on tog jutra preminuo, pa da se umesto slavljem, bavila primanjem saučešća i organizovanjem sahrane. Rekla je da ne poznaje Beka i da nikad u životu nije pucala iz oružja - kaže izvor lista.

Uhapšena je tužiocu je rekla da drži piceriju na Vračaru i da ima dvoje male dece od godinu i po i sedam i po godina, a kod tužioca se ponašala smireno.

- Moja klijentkinja ima objašnjenje gde je bila, što će potvrditi brojni svedoci. U vreme atentata na Beka, njeno mlađe dete je imalo šest meseci. Zar mislite da bi ga ostavila, otišla da upuca Beka i vratila se - rekao je Momčilo Minić, advokat Maje Adrovac.

Majin muž Ivan uhapšen je 16. januara prošle godine sa Markom Rakuljem (39) zbog sumnje da su umešani u dilovanje narkotika, krađu skupocenog nakita i satova i teških razbojništava.

Adrovca traži austrijska policija

Austrijska policija zatražila je tada od srpskih kolega da im se dostavi DNK uzorak Ivana Adrovca, jer ga je sumnjičila da je deo ekipe koja operiše po Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Italiji i Češkoj. Prema tvrdnjama tamošnje policije, na meti ove grupe su zlatare, juvelirnice, prodavnice skupocenih satova.

Beogradska policija je tada tokom pretresa stana Ivana Adrovca pronašla dva nova sata “roleks”, vredna oko 35.000 evra, čije je poreklo bilo predmet istrage, kao i faklsifikovanu ličnu kartu koju je koristio. Protiv njega je do sada beogradska policija podnela šest krivičnih prijava zbog teških krađa, trgovine narkoticima, imovinskih delikata i nanošenja teških telesnih povreda. Međutim, na zahtev tužioca, pušten je da se brani sa slobode!

Adrovac, koji važi za Bojovićevog saradnika, najpre je bio u ekipi nekadašnjeg pripadnika zemunskog klana Ninoslava Konstantinovića, za koga se osnovano veruje da je ubijen tokom bekstva.

Beka su 15. novembra prošle godine u Beogradu, ispred njegove kuće na Senjaku, iz “berete” ranili nepoznati napadači. Zadobio je povrede stomaka i grudi, nakon čega je operisan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online