Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.07.2015.
04:15
B. Đokić - Vesti A

Napadač na Beka krije se u Nemačkoj?

Operativni podaci srpskih bezbednosnih službi pokazuju da se Ivan Adrovac (34), osumnjičen za učestvovanje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u Beogradu 14. novembra prošle godine, krije u Nemačkoj, saznaju "Vesti". Ivanova supruga Maja (31) uhapšena je prošle nedelje zbog sumnje da je učestvovala u pokušaju ubistva, a Ivan Adrovac se tereti da je član međunarodne grupe kradljivaca, poznatih kao Pink panteri koji su, navodno, i organizovali napad na Beka!

A. Čukić
U toku je istraga ranjavanja poznatog beogradskog biznismena Milana Beka

- Obavestili smo nemačke kolege o našim sumnjama i videćemo da li će nam pomoći u lociranju i hapšenju osumnjičenog za napad na Beka. Zasad nije izdata Interpolova poternica, ali pošto je reč o našem državljanu, neće biti problema da bude izručen ukoliko ga nemačka policija uhapsi - nezvanično kažu za "Vesti" izvori bliski istrazi.

U međuvremenu, tužilaštvo i policija pokušavaju nešto više da saznaju od Maje Adrovac o pokušaju ubistva Beka ispred njegove vile na Senjaku.

- Ona negira krivicu i bilo kakvu vezu s napadom, bez obzira što je na jednoj od četiri čaure nađenih na mestu pucnjave bio i njen DNK i što je pala na detektoru laži, kada su joj postavljena pitanja o napadu na Beka. Njoj je određen jednomesečni pritvor, a na ovu odluku se njen advokat žalio - izjavio je sagovornik "Vesti".

Prema pisanju beogradskih medija, Maja Adrovac je izjavila na saslušanju i da nije bila kontaktu s oružjem ili municijom korišćenima u pucnjavi i dodala da je, u momentu napada na Milana Beka na Senjaku, ona sa suprugom bila na svadbi u Malom Mokrom Lugu!

Kako nezvanično saznaju "Vesti", hapšenje Maje Adrovac je tek početak rešavanja ovog slučaja.

- Postoji još puno nepoznanica. Mi smo imali informaciju da su članovi Pink pantera organizovali napad i tako smo došli do Maje i njenog supruga. I dalje istražujemo motive, odnosno da li je napad na Beka organizovan iz ličnih motiva ili su napadači bili angažovani da za nečiji račun ubiju biznismena. Zbog toga se od trenutka pucnjave ispituju i Bekovi poslovi i kontakti kako bismo eventualno u tome otkrili motive pokušaja ubistva koji je uznemirio Srbiju - dodaju izvori "Vesti".

Uhapšen sa roleksima

Ivan Adrovac uhapšen je u januaru 2014. godine zbog sumnje da je bio član grupe dilera droge i kradljivaca. On je odmah posle privođenja pušten da se brani sa slobode. Kod njega su tada nađena dva sata marke roleks, a mediji su pisali da je bio blizak Luki Bojoviću, vođi novog zemunskog klana. Prema pisanju medija, Adrovac se sumnjiči i da je deo ekipe Pink pantera koji kradu po Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Italiji i Češkoj.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online