Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 19.07.2015.
21:26
Blic.rs A

Požar zbog nemaštine: Moramo da pomognemo Tadiću

Ljubivoju Tadiću, koji je pre dva dana povređen u požaru u kojem je poginula njegova sestra, a majka zadobila teške opekotine, pomoći će kolege iz Udruženja dramskih umetnika, kao i grad Beograd.

M. Karović
Život u nemaštini: Ljubivoje Tadić

Požar verovatno izazvao plamen sveće jer u stanu nema struje od 2003. godine

U zgradi u Ulici kapetana Koče u kojoj je u noći između četvrtka i petka buknuo požar i juče se osećala paljevina. Vrata stana broj sedam u kome živi Ljubivoje Tadić su zapečaćena.

- Bila sam na odmoru kad se desio požar. Znam da komšija Tadić nije imao struju u stanu, ali ne znam zašto - kaže komšinica Jasmina.

Dragan Petrović Pele

Strašno je to što se desilo. Ljuba je takav tip čoveka da nikada ne biste rekli da ima problem ili da mu se dešava nešto loše. Nikada se nije žalio. Odazvaću se na bilo koji poziv.

Dejan Savić

U stalnom smo kontaktu sa porodicom i danas bi trebalo da se dogovorimo šta možemo učiniti. Ljuba nije pričao da ima finansijskih problema, niti o tome u kakvim uslovima žive.

Aleksandar Srećković

Ljuba se retko pojavljuje u Narodnom pozorištu. Njegovu suprugu viđam povremeno. Nikada ne zalazim u privatne živote kolega. Svakako da mi je žao i da mu treba hitno pomoći preko Udruženja.

 

Živeli su od skromnih glumačkih prihoda Ljubivoja, koji je izdržavao i majku i sestru. Stan na Vračaru od 130 kvadrata kupila je njegova majka, ali su u tom stanu godinama živeli bez struje. Zato se i veruje da je uzrok požara plamen sveće. Komšije su nam rekle da Ljubivojeva supruga i sin ne žive u stanu na Vračaru.

- Nisu se razveli. Ne znam razloge zašto ne žive zajedno - rekao nam je komšija.

U obližnjoj radnji kažu da je Ljubivoje svraćao retko i da njegovu majku i sestru nisu dugo videli.

Voja Brajović, predsednik Udruženja dramskih umetnika, kaže da će Udruženje uz grad Beograd i Narodno pozorište učiniti sve da se tragedija ublaži.

- Nažalost, teška tragedija se ne može ispraviti, ali je sigurno da našeg kolegu nećemo ostaviti - kaže Brajović.

Pomoć je najavio i grad Beograd

- Čuo sam se sa upravnikom Narodnog pozorišta Dejanom Savićem da bismo se dogovorimo kako možemo da pomognemo - kaže gradski menadžer Goran Vesić.

Ljubivoje Tadić je smešten na Kliniku za opekotine u Zvečanskoj.

- Njegovo stanje je stabilno. Nalazi se na Odeljenju intenzivne nege. Njegova majka je u Urgentnom centru. Njeno stanje je, takođe, stabilno - kaže Aleksandra Berić iz Urgentnog centra.

Tasovac: Saosećanje i oporavak

Ivan Tasovac, ministar kulture, posetio je juče Ljubivoja Tadića, koji se nalazi na Klinici za opekotine. Tasovac mu je poželeo brz oporavak i preneo mu izraze saosećanja javnosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online