Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 18.07.2015.
01:31
B. Đokić - Vesti A

Skočio u vatru da spase sestru

Požar koji je u petak oko 3.30 sati ujutro izbio u stanu poznatog glumca Ljubivoja Tadića (55) na uglu beogradskih ulica Makenzijeve i Koče kapetana bio je koban po Ljubivojevu nepokretnu sestru Maju Tadić (57), čije su ugljenisano telo našli vatrogasci. Prilikom pokušaja da spase sestru opekotine je zadobio i Ljubivoje, a teško je povređena i glumčeva majka Mirjana.

M. Karović
Ljubivoje Tadić

- Ljubivoje je pokušao da spase sestru iz požara i zbog toga je zadobio opekotine drugog i trećeg stepena. On i njegova majka odmah su prevezeni u Urgentni centar, a pokušaćemo da ih prebacimo na Vojnomedicinsku akadamiju s kojom imamo saradnju, kako bi bili što bolje zdravstveno zbrinuti - rekao je Dejan Savić, vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta čiji je Ljubivoje dugogodišnji član i bivši upravnik.

Reportere "Vesti" je u zgradi, u kojoj se dogodio požar, zatekao pravi haos! Na stepeništu su se nalazili ostaci maltera, a po celoj zgradi se osećao jak miris paljevine. Stanari nisu bili raspoloženi za razgovor, dok u lokalima u zgradi i oko nje kažu da su juče ujutru zatekli vatrogasna vozila i jeziv prizor. Prozori stana na prvom spratu su razbijeni, a iz stana je i dalje izbijao dim dok su vatrogasci gasili poslednje tragove vatre.

V. Sekulić
Zgarište: Tragovi požara u Tadićevom stanu

- Čuli smo da je Maja preminula. Bila je nepokretna i verovatno nije mogla sama da se spase. Sve se dogodilo rano ujutru i bilo je gotovo dok smo stigli na posao. Ona je odmah umrla, a čuli smo da su Ljuba i njegova majka povređeni i u Urgentnom centru - kažu zaposleni u kafiću u prizemlju zgrade, niz čije zidove su se videli tragovi vode koja se slivala iz stana iznad nakon intervencije vatrogasaca.

Kako je izjavila dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći, njihove ekipe su odmah po prijavi požara stigle na teren i zatekle ugljenisano telo žene. Mirjana Tadić je bila bez svesti i sa opekotinama na licu, podlakticama i šakama.

- Muškarac je zadobio opekotine lica drugog i trećeg stepena i prevezen je na odeljenje reanimacije Urgentnog centra - dodala je dr Nada Macura.

Bratanac Ljube Tadića

Ljubivoje Tadić je rođen u Novom Sadu i potiče iz glumačke porodice. Otac mu je bio Rastko Tadić, a stric čuveni glumac Ljuba Tadić. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti, a u Narodnom pozorištu je od 1984. godine. Pored glume, bavi se književnošću, dramaturgijom i režijom projektnih predstava u drugim pozorištima i alternativnim scenama. Od 2000. do 2005. godine bio je upravnik Narodnog pozorišta. Veći deo predstava snimio je za televiziju RTS, za emisiju TV teatar.

Prema informacijama iz policije, vatra je zahvatila sobu od oko 25 kvadratnih metara u kojoj se nalazila nastradala Maja Tadić i još ispituju razlog požara, a sumnja se na neispravne električne instalacije. U momentu izbijanja požara u stanu su se nalazili i Tadićeva supruga i dvoje dece, koji, kako saznajemo, nisu povređeni.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online