Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.06.2015.
16:09
blic.rs A

Vozač "BMW-a smrti" osuđen na 8 godina zatvora: Vaša bahata vožnja odnela je 3 života

Viši sud u Beogradu osudio je u utorak Dušana Jovanovića, koji je u novembru 2014. godine izazvao nesreću na Adi Huji u kojoj su poginuli Nemanja Antić (18), Anastasija Stajić (16) i Miloš Jankovića (20), na osam godina zatvora.

Printskrin/TV N1
"BMW smrti", koga je vozio Dušan Jovanović, odneo je život troje mladih ljudi

Kako piše "Blic"Jovanovića je na zatvorsku kaznu od osam godina osudila sudija Slavica Nikolić. Jovanović ostaje u pritvoru do početka izdržavanja kazne.

- Izvršili ste niz prekršaja koji su doveli do užasnog ishoda. Vaša bahata vožnja dovela je do smrti tri osobe - rekla je sudija Slavica Nikolić obrazlažući presudu.

Ona je dodala da je od početka bilo evidentno da je Jovanović izvršilac krivičnog dela, ali da je bilo komplikovano odrediti kaznu. Rekla je i da smatra da kazna nije mogla da bude niža jer bi to poslalo pogrešnu poruku drugim mladim ljudima, takođe akterima sličnih saobraćajnih nesreća.

"Automobil sam uzeo krišom, neizmerno se kajem"

Dušan Jovanović (19) vozio je BMW 22. novembra 2014. bez vozačke dozvole, pijan, brzinom većom od 110 kilometara na sat i sleteo sa šetališta na Adi Huji pravo u Dunav. U nesreći su povređeni su Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (18), dok je Jovanović ostao nepovređen.

- Svi smo pili rakiju od maline, ali nismo bili mortus pijani. Automobil sam uzeo krišom. Žao mi je zbog svega, ne znam kako ću da preživim. Neizmerno se kajem i ne znam kako ću na duši nositi smrt mojih prijatelja i to što sam vozio bez vozačke dozvole - rekao je tokom istrage Jovanović, koji je pre početka sudskog procesa pokušao i da se ubije u zatvorskoj bolnici, posle čega je bio pod pojačanim nadzorom stražara.

"Bogat" dosije vozača BMW

Otežavajuća okolnost za Dušana Jovanovića bila je i to što je pre nesreće napravio čak 27 saobraćajnih prekršaja. Od toga čak osam puta vozio je bez dozvole. Ipak, nijedna od tih prijava nije okončana presudom, zastarelo je osam postupaka, izdata je jedna naredba za privođenje, dok je 14 procesa odloženo zbog nepronalaska okrivljenog. Pored prekršajnih, u Jovanovićevom dosijeu nalazi se i jedna krivična prijava.

Sin Olje Bećković među preživelima

Luka Višnjić, sin novinarke i glumice Olje Bećeković, jedan je od putnika BMW-a koji je preživeo stravičnu nesreću. On je u Višem sudu u Beogradu, na početku suđenja, ponovio da su se kobne noći vozili sa Jovanovićem ka Adi Huji, a da jer brzina kojom su se kretali Višnjičkom ulicom bila između 70 i 80 kilometara na sat.

- Ne znam tačno kojom smo se brzinom kretali sporednim putem kada smo krenuli ka reci. Čini mi se da je vozio brže, ali ne mogu tačno da ocenim jer je put bio u lošem stanju - kazao je tada Višnjić.

Završne reči

Zamenik tužioca Višeg suda je, na poslednjem ročištu pre donošenja presude, predložio da se Jovanović oglasi krivim za nesreću i osudi na zakonom propisanu kaznu. Jovanovićevi advokati donekle su bili saglasni sa završnim rečima tužioca, s tim što nisu želeli da komentarišu okolnost prekoračenja brzine zbog suprotnih mišljenja dvojice saslušanih veštaka.

Završnu reč izneo je i Dušan Jovanović koji je ponovio da se zbog svega kaje i da bi učinio sve da može da vrati svojih troje drugova.

- Mnogo mi je žao, znam da je najgore porodicama mojih nastradalih drugova. Oni će zauvek biti u mom srcu, a ja ću morati zauvek da živim sa tim da sam odgovoran za njihovu pogibiju - kazao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online