Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.05.2010.
14:24
Srna A

Uhapšen još jedan "Pink Panter"

Na granici između Crne Gore i Srbije uhapšen je čovek za koga se sumnja da je član grupe "Pink panter" koja se specijalizovala za krađu nakita širom sveta, saopštio je danas Interpol.

 Grupa Pink Panter osumnjičena za najveću krađu dijamanta
 

Bojan Vučković (24) je uhapšen prilikom kontrole na srpsko-crnogorskoj granici, saopštio je Interpol, čije je sedište u Lionu.

Grupa "Pink panter", koju uglavnom čine državljani zemalja bivše Jugoslavije je, po navodima Interpola, poslednjih nekoliko godina ukrala nakit vredan preko 250 miliona evra u luksuznim prodavnicama nakita širom sveta.


Naziv su joj dali britanski policajci posle krađe u Londonu kad su pronašli dijamant skriven u kremi za lice kao u jednom od popularnih filomva Blejka Edvardsa "Pink panter" .

Austrijska policija za njim traga zbog sumnje da je učestvovao u pljački jedne zlatare u Beču u novembru 2008. godine.

On je uhapšen na osnovu informacija koje su dale austrijske vlasti a zvanično identifikovan saradnjom policija Crne Gore, Srbije i Austrije i uz pomoć radne grupe specijalno oformljene u Interpolu da traga za članovima organizacije "Pink panter".

Interpol je 2007. formirao tu grupu koja iz Liona koordinira informacije od policija iz 188 zemalja članica.

U aprilu 2009. godine kiparski sud osudio je na devet meseci zatvora jednog Crnogorca za kim su tragali Španija, Bahrein, Japan i Ujedinjeni Arapski Emirati.

U septembru 2009. troje Srba koji su optuženi da pripadaju toj organizaciji osuđeni su u Francuskoj na kazne između šest i 15 godina zatvora.

U oktobru 2009. sud u Lihtenštajnu osudio je 31-godišnjeg Srbina na devet godina zatvora zbog pljačke. On je u februaru 2006. zajedno sa još dvojicom pomoćnika opljačkao prodavnicu satova i nakita Huber u Vaduzu. Osuđeni se sumnjiči i da je član poznate međunarodne kriminalne organizacije poznate pod nazivom "Pink Panter".

U novembru 2009. norveška policija je potvrdila hapšenje trojice Srba, osumnjičenih za seriju pljački u toj državi, dok je jedan i dalje u bekstvu. Norvežani tvrde da je grupa povezana i sa pljačkašima koji su prošlog meseca, na spektakularan način, upali u sef kompanije G4S u Stokholmu.

Decembra 2009. veće specijalnog suda u Beogradu osudilo je na ukupno 15 godina i 10 meseci zatvora članove kriminalne grupe "Pink Panter" zbog pljačke nakita vrednog 1,8 milijardi dinara u Tokiju u martu 2004. godine.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online