Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.06.2015.
05:45
D. Lj. Joksić - Vesti A

OVK htela da ubije Raminog rođaka?!

Na magistralnom putu Gnjilane-Priština oko ponoći, u noći između ponedeljka i utorka, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je, navodno, teško povređen Arben Rama, blizak rođak albanskog premijera Edija Rame, saznaju "Vesti" iz dobro obaveštenih izvora. Detalji ovog udesa zasad nisu poznati, ali spekuliše se da su saobraćajku namestili veterani takozvane Oslobodilačke vojske Kosova nezadovoljni stavom Edija Rame vezanim za nedavne događaje u policijskoj stanici Gošince i u Kumanovu!

Tanjug/AP
OVK nezadovoljna njegovim izjavama posle Kumanova: Albanski premijer Edi Rama

Inače, mesec dana posle napada u selu Gošince i u Kumanovu novi detalji izlaze na videlo, pa se tako spekuliše da je Agencija za obaveštajni rad znala za namere terorističke grupe koja je napala policijsku stanicu u selu Gošince, a nakon toga se sukobila s policijom u kumanovskom Divljem naselju gde je poginulo osam policajaca i 10 terorista.

Ovo se može zaključiti iz saopštenja Agencije koja je tek posle pet dana reagovala na tvrdnje Hamdija Ndrecaja iznete u kosovskim medijima gde ističe da je s makedonskim tajnim agentom pregovarao o incidentu u Kumanovu. Agencija navodi da je u okviru svojih nadležnosti "za konkretne slučaje u Gošince i Kumanovu rano upozorila na namere vođa terorističke strukture, njihove kapacitete, logističke baze i kurs akcije neprijatelja".

Krajem maja, u emisiji Portal na kosovskoj televiziji, Hamdi Ndrecaj, poznat kao Komadant Panteri, otkrio je da su planovi za napad na Kumanovo pravljeni u automobilu skopskih registracija u Uroševcu. S Hamdijem Ndrecajom i kasnije ubijenim Mirsadom Ndrecajem, zvanim Komandant NATO, kao i sa Beg Rizajem razgovarao je Šenasi Mehmeti, agent makedonske tajne službe o budućim "aktivnostima" u Makedoniji.

Komandant Panteri tvrdi da je grupi nuđen novac da naprave incident u Makedoniji, ali Hamdi Ndrecaj nije pristao da bude deo kumanovske grupe zbog učešća makedonskog agenta Šenasija u razgovorima na kojima je obećavao da će bez krvi i borbe biti zauzeto nekoliko policijskih stanica u Makedoniji. Prištinski list "Koha ditore" ističe da je postojao dogovor između kosovskih terorista i makedonskih agenata da ne bude pucanja i žrtava prilikom napada na stanicu Gošince i u Kumanovu, a o tom dogovoru su znala samo četvorica iz grupe koja je brojala 44 ljudi. Karaula je 21. aprila zaista zauzeta bez žrtava, ali je 9. maja u Kumanovu jedan od terorista, koji nije znao za taj dogovor, otvorio vatru i ubio policajca, posle čega se razvila bitka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online