Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.04.2015.
11:50
Blic.rs A

Mesar iz Surčina se pravi da je lud da bi bio oslobođen za ubistvo male Tijane

Dragan Đurić (34), ubica Tijane Jurić (15), rekao je juče na suđenju da nije dobro, da drhti, ne pamti ništa, uzima lekove, da zna samo zašto je pred sudijom i da mu je žao.

facebook.com
Đurić: Braniće se ćutanjem

Na zahtev Viktora Gostiljca, advokata Đurića, veće Višeg suda u Subotici prekinulo je juče glavni pretres i odredilo novo psihijatrijsko veštačenje da bi se utvrdila njegova sposobnost praćenja procesa.

Ubica je posle obraćanja sudije Gordane Kojić i čitanja optužnice, koja ga tereti za teško ubistvo i pokušaj silovanja, rekao da je razumeo optužnicu, ali da ne želi da se izjasni, već da će se braniti ćutanjem.

Đurić, koji je u sudnicu doveden uz jako obezbeđenje, je do sada tri puta ispitivan, dva puta u policiji i jednom u Višem javnom tužilaštvu, a njegov branilac tražio je izdvajanje dva zapisnika jer je ocenio da optuženom pre davanja iskaza nisu pročitana prava.

Tužilaštvo je za svedoka predložilo Dragana Mileusnića, advokata, koji je Đuriću posle hapšenja dodeljen po službenoj dužnosti. Mileusnić je rekao da je optuženi bio poučen pravima i da mu ih je i lično saopštio.

Advokat Gostiljac je tada rekao da mu je Đurić potvrdio da čovek koji daje izjavu nije Mileusnić, zbog čega su tražili da se pretres prekine i da se Đurić, inače mesar iz Surčina, pošalje na novo veštačenje.

- Pre dva dana nije ni mene prepoznao i rekao mi je da su ga posetili majka i ujak, što nije tačno, a i ne seća se prethodnog suđenja. Usporen je i dezorijentisan - rekao je Gostiljac.

Jurića, usprotivili su se predlogu odbrane jer je psihijatrijsko veštačenje već rađeno i prema njemu Đurić nema nijedno duševno oboljenje. Ipak, sudija je uvažila predlog Gostiljca i odredila da se veštačenje uradi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, zbog čega je suđenje odloženo do daljeg.

- Može delovati da optuženi nije sposoban da prati suđenje, ali veštaci su već konstatovali procesnu sposobnost i potvrdili da nema duševnih bolesti, već da je niskog kapaciteta inteligencije. Očekujem da će to utvrditi. Ako se utvrdi da je trajno nesposoban da prati suđenje, procesa više ne bi ni bilo, optužnica bi bila odbačena - kaže Miro Orović, advokat porodice Jurić.

Tanjug
Jurić: Zašto prave cirkus?

Otac: Besan sam i ogorčen

- Duboko sam potresen, razočaran, ogorčen i jako besan. Ovo je nešto najniže što je advokat optuženog mogao da uradi. Desilo se ono čega sam se i bojao, mislim da advokat pokušava da odugovlači slučaj koji je više nego čist. Za optuženog mislim da je glup, a ne duševno bolestan. Njegov advokat se sada hvata za jeftine trikove, zbog čega me duša boli. Zbog čega prave cirkus i špansku seriju od ovog suđenja? - pita se kroz suze Igor Jurić, otac ubijene Tijane.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online