Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 08.08.2014.
18:00
B. Đokić - Vesti A

Narod traži smrt za monstruma!

Smrt Tijane Jurić ostavila je čitavu javnost u šoku. Iako je sve vreme potrage tinjala nada da će devojčicu pronaći živu, saznanje da je surovo mučena i ubijena iznenadilo je čak i policiju. Sve ukazuje da je počinilac Dragan, Đurić, mesar iz Surčina.

Zauvek razdvojene: Tijana Jurić sa majkom u vreme kad su bili srećna porodica


Kako "Vesti" nezvanično saznaju u istrazi, Đurić, koji je rođen u Zrenjaninu, jedno vreme je živeo u mestu Aleksa Šantić. Tamo mu je sahranjen i otac, pa je povremeno dolazio u ovo mesto gde je imao rodbinu i prijatelje.


 

Ubica se nije pokajao: Dragan Đurić

- Kobne večeri, 25. jula, on je pijan naišao na Tijanu. U pitanju je slučajnost. Ona je pošla da drugu odnese duksericu. Đuriću koji je visok preko 190 centimetara nije bilo teško da savlada devojčicu. Ubacio ju je u automobil i odvezao dva-tri kilometra dalje. U jednom ataru je kako sumnjamo silovao i onda ubio, a telo bacio. Potom je otišao, divljao sat-dva, onda se vratio, stavio žrtvu u gepek i odvezao dvadesetak kilometara dalje, gde ju je zakopao. Telo je nađeno u vrlo lošem stanju, potpuno golo. Kada smo u utorak shvatili da je Đurić otmičar, pratili smo ga non-stop, misleći da je Tijana živa i da je negde sakrio. Pošto smo shvatili da je ne krije u kući, uhapsili smo ga i otkrili užasnu istinu - kažu u policiji za "Vesti".

Ogorčene kolege

Kolege ubice iz firme Ambar u Surčinu, ogorčene su onim što je uradio nesrećnoj Tijani Jurić.
- Sav sam se naježio kad sam čuo da je uhapšen i šta je uradio. Nisam ga znao iz firme, čuo sam da radi kod nas. Seckao bi ga na komade za to što je uradio - kaže jedan od njih.


Đurićeve kolege u klanici Ambar su u šoku nakon što su čule šta je učinio. Vojislav Janošević, vlasnik ove firme, kaže da ništa nije ukazivalo da je Đurić u stanju da to učini.

Prijavila nestanak sina

Ne može da veruje: Majka osumnjičenog, Makivija Đurić

Nakon što je u sredu uveče došla u kuću i videla da nema njenog sina Dragana njegova majka prijavila je nestanak policiji.
- Ušla sam u kuću i videla da je sve ispreturano. Nisam našla ni pištolj za koji imam dozvolu. Pomislila sam da Dragan možda nije hteo da se ubije, niko me nije do tada ni obavestio da je uhapšen. Zbog toga sam otišla u policiju u Surčinu da prijavim premetačinu i nestanak oružja - kaže ona, ne znajući da je prethodno policija obavila premetačinu kuće u potrazi za dokazima.


- On se putem oglasa zaposlio kod nas aprila 2012. godine. Bio je na godišnjem odmoru od 21. jula do 5. avgusta. Niko od 42 druga zaposlena nije ukazivao na njega da se čudno ponaša. Kada smo čuli šta se dogodilo, žene su počele da plaču, muškarci jecaju, cela Srbija plače za detetom - sav u šoku objašnjava Janošević.

Molila za pomoć: Ministar Stefanović saopštava detalje o ubistvu Tijane
 


Kako dodaje, u sredu po podne, došla je policija u klanicu ove firme i uhapsila Đurića koji nije pružao otpor.


- Bio je krupan, ćutljiv. Radio je kao mesar, na mašinama, radio je sa kobasicama. Koliko znamo živeo je u Aleksi Šantiću pre nego što su došli ovde u Surčin - dodaje Janošević.

Otac devojčice: To je životinja!

Igor Jurić, otac ubijene Tijane, juče se obratio javnosti.
- Ovo što se nama desilo i što smo doživeli jedan je nenadoknadiv gubitak i nadam se da će biti poslednji u zemlji i poslednji u ovoj našoj Subotici. Ne znam kako da okarakterišem monstruma koji je to sve uradio. Ne znam kakav čovek moraš da budeš da bi napakostio ovakvom detetu. Sa 120 kilograma se iživljavao nad detetom od 47 kila, pa onda ne znam da li je to čovek ili životinja - ispričao je uplakani otac.


Majka ubice Makivija Đurić sva u suzama ne veruje šta je njen sin mogao da učini.


- Nemam reči. Kada sam došla s posla videla sam kuću u haosu. Otišla sam kod snaje, koja mi je rekla da je Dragan uhapšen. Imam ćerku koja živi u Kleku. Živimo kao podstanari, mučimo se, nemamo para. Svako će vam reći da je Dragan bio vredan i radio dobro, vozio je automobil golf - kaže majka ubice dodajući kroz plač da to "nije on sam radio".

Nije imao devojku

Majka Dragana Đurića kaže da on nije imao devojku.
- Slabo je izlazio. Malo kad smo se doselili u Surčin i tad je valjda imao neke devojke. Posle toga ja nisam znala da se viđao sa nekom - požalila se ona.


- U nedelju smo došli iz Kleka. Nismo uopšte pričali o nestanku ove devojčice, slabo smo se i viđali u kući. Nikada Dragan nije pravio probleme u životu. Umro mu je otac 2000. godine, posle čega smo se preselili u Surčin. Žao mi je onog deteta i mog. Šta reći i oni su roditelji - sa pauzama u govoru dodaje Đurićeva kroz plač.

I ministar za pogubljenje

Na Fejsbuku je pokrenuta stranica "Smrtna kazna za ubicu Tijane Juriće". Grupa je već juče posle podne imala više desetina hiljada lajkova, a kako pišu beogradski mediji, mogu da sakupe i dovoljnu podršku da predlog o uvođenju smrtne kazne dođe do Vlade Srbije.
 

Selaković: Dosta 40 godina robije

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da je kaznena politika za teška ubistva dovoljno stroga i podsetio da smrtnu kaznu u Evropi ima jedino Belorusija.
"Možda ljudima koji su prilično potreseni ovom tragičnom vešću, kada razmišljaju više emocijama nego glavom, kaznena politika izgleda blaga, ali kazna od 40 godina zatvora dovoljno stroga, a i Savet Evrope izričito zabranjuje smrtnu kaznu", rekao je Selaković.

"Ne za Tijanu samo, nego i za ostale koji su tako prošli kao ona! Dušanov zakonik, i ima u red da se sve dovede, počevši od pedofila, silovatelja, do ubica i ostalih", piše u jednom od komentara.


"Tijanice … taj tvoj osmeh razoružao je svet, po njemu sam te i ja zapamtio. U očima tvojim život kom se raduje dete tvojih godina, budućnost i svetlo … koje je ugasio "neko". A ti … nadam se da ćeš uskoro tamo gore...", piše u drugom komentaru.
Inače, i sam ministar policije je izjavio kako počinioci ovakvih dela treba najstrože da budu kažnjeni.


- Svi ljudi iz policije koji su radili na ovom slučaju su duboko potreseni njenim svirepim ubistvom. Kao roditelj i ministar smatram da ovakav zločin zaslužuje isključivo najtežu kaznu - rekao je ministar Stefanović na mestu gde je pronađeno telo ubijene devojčice.

POVEZANE VESTI

Petak 08.08.2014. 18:17
Потребно је радити на превентиви да до оваквих случајева попут овог монструозног убиства не би дошло. Смртна казна није решење, доживотна робија уз рад на каменолому је одлична казна, убиство, преблаго, није решење, напротив, то је олакшање. Према томе, емоције на једну, здрав разум на другу страну, да не кршимо Божији закон, убиством би се изједначавали са крвником, јер живот нисмо дали, немамо право ни да га одузимамо.
Petak 08.08.2014. 23:22
ИМА У ОВОМ ТЕКСТУ У ВЕЗИ ОВОГ МОНСТРУМА ПО МЕНИ ВЕОМА МНОГО НЕЛОГИЧНОСТИ : 1- "....Majka Dragana Đurića kaže da on nije imao devojku. - Slabo je izlazio....." 2-".... Nismo uopšte pričali o nestanku ove devojčice, slabo smo se i viđali u kući....." 3-"..... Ušla sam u kuću i videla da je sve ispreturano. Nisam našla ni pištolj za koji imam dozvolu....." АКО ЈЕ КАКО МАЈКА ТВРДИ СЛАБО ИЗЛАЗИО И НИЈЕ ИМАО ДЈЕВОЈКУ И СЛАБО СУ СЕ ВИЂАЛИ ОНА И СИН...??? ГДЈЕ ЈЕ ТО ОНДА ОН БИО АКО СЕ НИСУ ВИЂАЛИ А НИЈЕ ИЗЛАЗИО НИГДЈЕ...? И НАЈБИТНИЈЕ.... НЕКОМЕ КО СЛАБО ИЗЛАЗИ, НЕМА ДРУШТВО НИ ЦУРУ, ТАКОРЕЋИ АСОЦИЈАЛАН ТИП ШТА ЋЕ МУ ....ПИШТОЉ ??? ПС: МЕНИ ОВО СВЕ.....ДЕБЕЛО СМРДИ У ВЕЗИ ОВОГ ДЕГЕНЕРИКА !!!
Petak 08.08.2014. 19:17
Ovaj monstrum, ubica, manijak, kasapin je mala beba za Tadica, Dacica, Cedu, Dinkica, Vulina, Draskovica, Cvetkovica, Labusa, Veljovica, Vucica, Pajtica i druge politicko-tajkunske monstrume i ubice zbog kojih su mnoge majke ostale bez sinova, radnici bez posla, drzava bez kulture, vojske pravde i istine. Ako narod trazi smrt za monstrume ja se slazem da sve monstrume potamanimo kao buba svabe ali sve!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online