Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.04.2015.
13:10
Tanjug A

Stefanović: Uslovi bili neadekvatni za helikoptere MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da MUP, u noći kada je pao vojni helikopter, nije dobio zvaničan zahtev za transport bolesne bebe i naglasio da helikopteri tog ministarstva nisu adekvatni da lete u uslovima koji su bili tada.

Tanjug
Stefanović: SNS, za razliku od nekih drugih stranaka koje pokušavaju da, čini mi se, profitiraju od nesreće

- Nikada nam nije bio upućen zvaničan zahtev. To je bila komunikacija našeg načelnika Policijske uprave i komandanta helikopterske jedinice (MUP-a), gde on pita da li je uopšte moguće i da li policija ima helikopter koji, u noćnim uslovima za spašavanje malog deteta, može da leti- rekao je ministar.

Stefanović je naveo da je komandant, koji je profesionalac i koji o tome i odlučuje, rekao da MUP ne može da izvrši taj zadatak i da "naši helikopteri nisu adekvatni za takve uslove".

Stefanović, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke, rekao je da se ta stranka, za razliku od nekih drugih partija koje žele da profitiraju na nesreći, neće mešati u istragu o padu vojnog helikoperta.

On je naglasio da naprednjaci ne žele "na bilo koji način da se mešaju u istragu nezavisnog državnog organa koji radi samostalno" i da je to normalna procedura svuda u svetu.

Upitan da li to znači da SNS neće tražiti ostavke ministara Zlatibora Lonačara i Bratislava Gašića, Stefanović je konstatovao da je to zaklučak novinara, ponovivši da se SNS neće mešati u tužilačku istragu.

- SNS, za razliku od nekih drugih stranaka koje pokušavaju da, čini mi se, profitiraju od nesreće, neće se mešati u istragu. Mi ne želimo da se mešamo u nešto što je istraga tužilaštva- rekao je potpredsednik SNS.

Vulin: Ništa novo ne bismo saznali Anketnim odborom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da formiranje Anketnog odbora za ispitivanje helikopterske nesreće 13. marta ne bi dovelo do nekih novih saznanja i da ima puno poverenja u izveštaj koji je objavljen.

- Nisam najsigurniji šta bismo novo saznali formiranjem Anketnog odbora. Činjenica da ste poslanik ili ministar ne znači da ste dovoljno stručni- rekao je Vulin novinarima povodom predloga Demokratske stranke da se formira Anketni odbor.

On je istakao da ima puno poverenje u Ministarstvo odbrane i u Vojsku Srbije i da smatra da su njihove komisije više nego dovoljne jer u njima sede najstručniji ljudi.

- Siguran sam da su svi dali sve od sebe, da su radili u interesu države i onima kojima je trebalo pomoći. Piloti su heroji, šta god da se desilo te noći- rekao je Vulin.

- Ko sam ja da sudim o tome? Činjenica je da Vojska ima najstručnije ljude i da je to već uradila- dodao je Vulin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online