Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 25.03.2015.
09:31
N. Đorđević - Vesti A

Sin dijasporaca ubio razbojnika

Dok je pokušavao da opljačka kuću dijasporaca u selu Donja Rača kod Kragujevca, razbojnika Sašu Cvetkovića (35), samohranog oca dvoje maloletne dece, ubio je Vladan Milanović (38), pokušavajući da spase sebe i svoju baku Nadeždu.

N. Đorđević
Drama: Kuća porodice Milanović u Donjoj Rači

Cvetković koji je rodom iz okoline Lapova je živeo u ovom mestu blizu Kragujevca i pokušao je da opljačka komšije čiji roditelji žive i rade u Švajcarskoj, verovatno misleći da imaju dosta novca u kući. Policija kaže da se ubistvo dogodilo u ponedeljak uveče, kada je naoružani pljačkaš sa fantomkom na licu upao u kuću dijasporaca.

Komšije čekaju roditelje iz Švajcarske

Juče u kućama Vladana M. i njegove bake nije bilo nikoga. Cvetkovićevu decu su u prisustvu policije odveli socijalni radnici, pošto su ostali sami. U kući Vladana M. kilometar dalje kapija je zaključana, a komšije očekuju njegove roditelje Toplicu i Gordanu da dođu iz Švajcarske. Baka Nadežda koja je sa unukom preživela dramu u kući, otišla je kod drugog sina kako bi prebrodila šok.

Kako nezvanično saznajemo, pljačkaš je vezao babu i unuka, mučio ih tražeći novac, verovatno znajući da Milanovićevi roditelji dugo rade u inostranstvu. Prema još nepotvrđenim informacijama, oni su mu navodno dali 200 evra, ali je Cvetković tražio još para.

Odvezao je Milanovića da mu donese pare iz druge sobe, ali je on umesto novca iz ormana uzeo pištolj. Kako nezvanično saznajemo, metak u cevi se zaglavio, ali je onda naglo opalio. Čak se čuju nezvanične informacije da je Cvetković prvo pucao na njega, tvrde komšije.

Nakon ubistva Milanović je uhapšen, a građani Rače su spremni da pišu peticiju kako bi se odmah pustio iz zatvora. On nije ni znao ko ga pljačka, pošto je policija Cvetkoviću skinula fantomku sa glave.

- Tom momku treba dati orden, a ne da trune u zatvoru. Ne može pošten čovek da živi normalno. Prvi potpisujem peticiju za mog rođaka. Ne damo našeg Vladu da trune u zatvoru. Ni jedan dan ne sme da provede tamo. Došlo vreme da ne smeš ni da se braniš. Može da te maltretira ko hoće. Tog Sašu sam i ja prošle godine vijao po mom imanju, spaslo ga to što me žena zaustavila - kaže za "Vesti" Slađan Milanović, Vladanov brat od strica.

N. Đorđević
Traži puštanje rođaka: Slađan Milanović

Ubijeni Cvetković živeo je kilometar dalje od komšija kod kojih je upao da ih opljačka. Došao je u Raču pre tri godine sa dvoje maloletne dece, sinom od deset i ćerkom od osam godina. Tvrdio je da mu je prva žena umrla. Momčilo Nikolić, njegov prvi komšija kaže da je imao i drugu, koja je sada trudna, ali se navodno vratila u Niš da održava trudnoću.

- Njemu je kuću za stanovanje ustupio jedan bivši policajac, koji je sad u inostranstvu. Sažalio se na njega, pošto je bio sam sa decom. Pomagao mu je koliko je mogao, Čak mu je struju plaćao, a on mu je zauzvrat čuvao kuću. Nisam ni znao da se Saša bavi pljačkanjem. Znam da je teško živeo, povremeno je radio građevinske radove. Pokušavao tu decu da prehrani i pričao mi je da je stalno u strahu da će mu uzeti decu - kaže Nikolić.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.03.2015. 10:09
narod iz tog kraja treba da izađe na ulicu i da se mobiliše ispred zgrade Suda . Da drže miting dan i noć dok žrtva ne bude oslobođena.
Sreda 25.03.2015. 10:49
zato se kod kolta metak nikad ne zaglavljuje,jedina mana je da se ne dozvoli napadacu da uhvati revolver i stegne burence..ali zato mu treba na vreme poslati olovo.svaka cast momku sto je odbranio sebe i baku.taj americki zakon gde moze da ucmekas u kuci napadaca je najbolji na svetu.
Sreda 25.03.2015. 18:24
Svako tako treba da reaguje u svojoj kuci, kada je u pitanju pljacka. Punu podrsku dajem Vladanu, a nadam se i svi koi su procitali ovu vest.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online