Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 16.03.2015.
09:45
Blic.rs, Tanjug A

Otmičari male Maše imali pomagača u Srbiji

"Ovakav slučaj kidnapovanja, koji su počinili stranci u Srbiji, još nije zabeležen kod nas. Dešavalo se jedino da budu kidnapovana deca iz mešanih brakova stranaca i srpskih državljana u sklopu neke borbe za starateljstvo", tvrdi kriminolog Zlatko Nikolić.

Jutjub
Otmičari štite finansijera

On kaže da je potpuno nejasno zbog čega bi neko potegao čak iz Francuske radi otmice u ovu svrhu.

- Dece Mašinog profila sasvim sigurno ima i u Francuskoj, a ako su tražili zemlju u kojoj bi ovako nešto moglo da prođe neprimećeno, zašto su odabrali Srbiju, a ne Moldaviju, u kojoj su kidnapovanja ove vrste mnogo češća. Takođe, sama akcija je preskupa, pogotovo za sitne kriminalce, očito diletante, kakvi su ovi otmičari. Čini mi se verovatnijim da je u pitanju bio pokušaj otmice radi preprodaje deteta, a u takvom poslu otmičari su zaduženi samo za tranzitni deo i nisu sposobni da vode posao - smatra Nikolić.

Kriminolog objašnjava da u ovakvim slučajevima kriminalci često policiji i tužilaštvu prodaju po nekoliko različitih priča o svrsi zločina, uglavnom kako bi zaštitili finansijera, koji često do kraja ostaje neotkriven.

- Sigurno su imali i insajdera u Srbiji, nemoguće je da su se tako lako snašli u potpuno nepoznatom gradu. Što se tiče Fejsbuk profila, naši ljudi moraju da shvate da iznošenje bilo kakvih informaciju o detetu na društvenim mrežama predstavlja opasnost - kaže Nikolić.

Otmičarima određen pritvor do 30 dana

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za troje francuskih državljana, osumnjičenih da su u petak, 13. marta, oteli dvogodišnju M.P. u naselju Braća Jerković.

Sudija za prethodni postupak sinoć doneo je rešenje kojim im je odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogli ometati postupak uticanjem na svedoke, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Pritvor im je određen i zbog krivičnog dela koje im se stavlja na teret i zaprećene kazne za to delo, a način izvrsenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navela je Koljenšić.

Osumnjičeni su prethodno saslušani u Tužilaštvu u prisustvu advokata po službenoj dužnosti i tumača za francuski jezik.

Sebastijan Branš, Gorin Branš Aleksija Sandrin i Emilijen Ulijet Kristel se sumnjiče da su izvršili krivično delo otmice, jer su 13. marta oko podne u naselju Braće Jerković oteli maloletnu M.P. upotrebom sile.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.03.2015. 15:03
Posto je Mama profesorica francuskog a tata poduzetnik , e tu stranu treba prvo provjeriti ?! Nisu oni diletanti , vec namazani kriminalci , provjeriti pod obavezno DNA od Kristel , i ona je nekad oteta u to sam siguran !! U samoj uniji postoji bezbroj lutalica a pogotovo u francuskoj , nije njima Problem beba vec cija je i od koga je !!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online