Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.03.2015.
20:56
Blic.rs A

Majka ubijene lekarke: Bila pred udajom, a manijak je ubi

"Moje Dušanke više nema, otišla je pod crnu zemlju, a on će da živi. Šta mi vredi i da ga osude. Njemu Bog neka sudi, ja moje dete ne mogu da prežalim i vratim", tiho je naricala Radmila Andrejević.

AP
Sveće za pokoj duše

Njenu ćerku, lekarku Dušanku Andrejević (29) preksinoć je na radnom mestu u Domu zdravlja u Zubinom Potoku ubio bivši momak Nemanja V. (28). Majka kaže da je Dušanka raskinula sa Nemanjom pre više od dve godine. Nedavno joj je ćerka saopštila da želi da se uda za sadašnjeg momka Dejana, vozača u Domu zdravlja.

- Dušanka je živela u Mitrovici, a dolazila je na nekoliko dana mesečno. Bila je kod nas prošle nedelje, od ponedeljka do četvrtka. Ništa nisam primetila, samo da me je neuobičajeno često grlila i pričala da me voli najviše na svetu. Uveče me je zvala telefonom i rekla: Dejana volim, hoću da se udam za njega i da mu rodim decu - seća se Radmila.

Sama kroz život

Dušanka je posle napuštanja Lipljana sa dvema sestrama i sestričinama živela u Grdelici. Osmi razred je završila u Leskovcu gde je upisala i prvu godinu Medicinske škole, koju je potom nastavila u Nišu. Medicinski fakultet završila je u Kosovskoj Mitrovici
- Od 13. godine živela je odvojena od nas zbog škole. Sama se probijala kroz život - plačući priča majka.

Mlada lekarka roditeljima nije pričala da joj Nemanja preti. Ali rekla je da je uznemirava porukama i neprestano poziva na mobilni telefon.

- Pitala sam je da dođem, ako treba. Rekla je da je sve rešeno i da nema potrebe - navodi majka.

Majčinski instinkt govorio joj je da nešto nije u redu. Ćerka ju je uveravala da je sve dobro.

- Slutila sam da se nešto događa. Od kada smo u četvrtak razgovarale, pomislila sam da može da je upuca. Samo sam o tome razmišljala četiri dana, nešto mi se ta misao bila uvrtela u glavu. Čule smo se u noći ubistva, oko 20.30 časova. Pričale smo o uobičajenim stvarima. A onda je oko 21.45 časova došao zet Vlada kod nas u kuću. Rekao je: Dušanka je upucana, nije dobro. Uspela sam da čujem kumu iz Mitrovice koja mi je rekla: Ode mi Dukica, nismo mogli da je spasemo - priča Radmila.

Kaže da je Nemanju upoznala i da je osetila odmah neku odbojnost.

- Još dok su se zabavljali, rekla je da Nemanja hoće da nas upozna. Samo smo se pozdravili, ali sam posle upozorila: Meni se ne sviđa. Prekinuli su vezu sa njim kad je diplomirala. Potom se zaposlila u Domu zdravlja u Zubinom Potoku, gde je radila dve i po godine. Čekala je stalno zaposlenje u ovoj godini, pa je planirala da se uda za Dejana. Bila je srećna - govori neutešna majka.

Dušanka Andrejević će biti sahranjena na Novom groblju u Nišu.

Orden Majke Jugovića bez naslednika

Radmila Andrejević je nosilac ordena Majke Jugovića, koju Eparhija raško-prizrenska dodeljuje majkama koje rode petoro dece. Orden je trebalo da nasledi Dušanka, koja je bila najmlađa od pet sestara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online