Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.02.2015.
18:03
blic.rs A

Pokušaj ubistva ili opomena: Ranjeni vođa "delija" zapomagao

Dragan Vasić Gaga (41), jedan od vođa navijačke grupe "Ultras", ranjen je u pucnjavi kod stadiona "Rajko Mitić" u Ulici Ljutice Bogdana. Nepoznati napadač ispalio je osam metaka, a tri su pogodila Vasića u nogu. Navijač je pre pucnjave bio u teretani na stadionu.

- Izašao je napolje i krenuo ka svom crnom "mercedesu", parkiranom preko puta. Imao je ključeve od vozila u rukama kada je zapucano na njega. Sigurno je da je napadač, koji je na parkingu stadiona čekao Vasića, pucao u trku - kaže izvor Blica.

youtube.com/Mila Lazic
Ispaljeno 8 metaka, od kojih su ga 3 pogodila u nogu: Scena pomaganja ranjenom Vasiću

Među navijačima, Dragan Vasić je osoba koja se pita za mnoge stvari, iako poslednjih godina deluje iz senke. Kao legitiman predstavnik Zvezdinih "delija" bio je u stalnim kontaktima sa svim dosadašnjim predstavnicima kluba. Vasić je bio i delegat Skupštine FK Crvena zvezda.

Jedan od svedoka pucnjave kaže da je Vasić nakon prvog hica panično potrčao ka svom automobilu. Zatim je usledilo još sedam hitaca, a tri su ga oborila na asfalt.

- Vasić je pao, a napadač, obučen u plavu jaknu s kapuljačom na glavi, nastavio je da beži. Onda se začulo Vasićevo zapomaganje. Na njegove krike, iz zgrade je istrčao mlađi muškarac, koji je iz stana izneo peškir, a zatim je iz automobila izvukao zavoje iz prve pomoći da mu podveže rane - kaže svedok.

U ovom kraju, u iznajmljenom stanu živi i Vasić, a komšije kažu da su često viđale njegov "mercedes".

- Prvo sam čuo pucnje, a onda i video ranjenog u lokvi krvi. Vikao je: "Upomoć, upomoć!". Onda je neki momak istrčao i pomogao mu. Napadač, mlađi dečko, pobegao je kroz park ka Partizanovom stadionu - priča očevidac.

Neko od stanara pozvao je Hitnu pomoć, koja je Vasića prevezla u Urgentni centar, gde je operisan na ortopedskoj klinici u KCS.

Policija sada pokušava da istraži da li je napadač imao nameru da ubije Vasića ili je ranjavanjem samo hteo da ga upozori.

Vasić pripada staroj gardi Zvezdinih navijača. Uz Vladimira Šaviju jedan je od osnivača navijačke grupe "Delije 1989" i vođa podgrupe "Ultras". Od 2000. odlazi samo na Zvezdine utakmice van Beograda. Ali nastavio je druženje s viđenijim zvezdašima: Markom Vučkovićem, šefom "Ultraboysa", i Veliborom Dunjićem, vođom navijača koji je 2014. ubijen ispred splava "Džimis" u Beogradu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online