Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 17.05.2014.
08:52
B. Đokić - Vesti A

Kako je ubijen vođa Zvezdinih navijača

U takozvanoj sačekuši juče rano ujutru u Beogradu ubijen je Velibor Dunjić (29), jedan od vođa navijača Crvene zvezde, poznat u javnosti po napadu na Čedomira Jovanovića, predsednika LDP. Pored njega, ranjena je Mina Š. (27), koja je prebačena u Urgentni centar.

Tri metka su pogodila Dunjića ispred splava Džimis i on je ubrzo preminuo. Pucano je iz pištolja, najverovatnije tetejca (Foto: Arhiva)
 

- Policija je zatekla telo muškarca kod splava Džimis na Ušću. Potvrđen je identitet ubijenog i u pitanju je Dunjić - kažu u MUP Srbije.


Kako "Vesti" nezvanično saznaju, juče oko šest sati ujutru Dunjić je sa svojom prijateljicom Minom Š. izašao sa splava i ušao u automobil BMW. Prišao im je napadač i ispalio nekoliko metaka.

Ubijen Dunjić, vođa navijača Zvezde


- Tri metka su pogodila Dunjića i on je ubrzo preminuo. Jedan metak je pogodio ovu devojku i ona je teško povređena. Zadobila je prostrelnu ranu, ali nije u životnoj opasnosti. Pucano je iz pištolja, najverovatnije tetejca - nezvanično saznajemo u istrazi.

Kako prenose beogradski mediji, motiv ubistva treba tražiti u njegovim bliskim odnosima sa Milošem Delibašićem zvanim Delija, koji se dovodi u vezu s ubistvom Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, čije se izručenje još čeka iz španskog zatvora. Navodno, Dunjić je trebalo da ubije Filipa Koraća, najbližeg Bojovićevog saradnika.

Ranio agenta BIA

Dunjić je bio jedan od aktera pucnjave od 25. januara u Rimskoj ulici, kada je ranjen Zoran Lj, radnik Bezbednosno-informativne agencije. Dok je Dunjić vozio automobil BMW, navodno je pucao na crni audi. Jedan od metaka je pogodio automobil punto koji je prolazio u blizini i u kom se nalazio ovaj agenti BIA sa suprugom.

Kada je pre nekoliko dana u Kostolačkoj ulici ranjen Marko Ševo (29), Dunjić i Marko Vučković, drugi vođa navijača Crvene zvezde, viđeni su u blizini mesta pucnjave. Tokom uviđaja, Dunjić je mirno stajao u blizini policajaca i posmatrao šta se dešava. U policiji smatraju da u sukobu Bojovićevog klana i Delibašićeve grupe treba tražiti motive sve učestalijih obračuna u Beogradu.


Dunjić je inače poznat kao vođa navijačke grupe Hijene. Protiv njega je podneto 40 krivičnih prijava. U decembru prošle godine osuđen je na dve godine zatvora zbog napada na Jovanovića u Segedinu. Neko vreme bio je u zatvoru zbog ranjavanja Andrije Čogurića na splavu Kalipso, ali je posle proglašenja opšte amnestije u Srbiji pušten na slobodu.

POVEZANE VESTI

Subota 17.05.2014. 10:13
"... posle proglašenja opšte amnestije u Srbiji pušten na slobodu." Da ga nisu pustili bio bi još živ. naravoučenije: Ne puštajte ljude iz zatvora pre nego što im kazna istekne!
Subota 17.05.2014. 18:55
Sta se ta zena muva oko takvog, pa naravno da je ovako zavrsila.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online