Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.02.2015.
11:42
B. Đokić - Vesti A

Ukrao milion evra na ime policajca

U nesvakidašnjoj situaciji našao se policajac Zoran Veljković, kome je pre gotovo deset godina ukraden identitet, a umesto da jure prevaranta, policija, sud i Poreska uprava njega pozivaju na suđenja po tužbama prevarenih firmi.

Fonet/MUP Srbije
Policajcu Zoranu Veljkoviću pre gotovo deset godina ukraden identitet (Foto: Ilustracija)

Kako je saopštio Policijski sindikat Srbije, čiji je Veljković član, poslednjih dana "poverioci" mu prete, a on uporno od 2006. godine dokazuje kako je neko napravio ličnu kartu sa njegovim podacima, otvara preduzeća i vara ljude.

Prema procenama taj prevarant je do sada uzeo gotovo milion evra.

- Pre nekoliko dana Veljkovića je pozvala nepoznata osoba i rekla mu da izađe ispred kuće gde ga čeka, kako bi se navodno razjasnili. Dok je Veljković bio sa porodicom u kući, ta osoba je počela da preti i viče na telefon "meni niko nije ostao dužan, naplatiću do zadnjeg dinara". Toj osobi je još uvek nepoznati prevarant, koji gotovo deset godina koristi Veljkovićevu lažnu ličnu kartu, uzeo neke gume vredne 280.000 dinara i prosto nestao - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Sve je počelo kada su 2006. godine policajci došli Veljkoviću u kuću, jer je osumnjičen da je otvorio firmu, uzimao robu od drugih firmi i nikad je nije platio. Jedan od vlasnika tih firmi je prijavio slučaj, ali kada je video Veljkovića, samo je rekao "pa to nije taj čovek". Ubrzo je utvrđeno da je neko napravio falsifikovanu ličnu kartu sa Veljkovićevim podacima, ali drugom slikom.

- Preko 30 puta je Veljković išao širom Srbije na saslušanja u policiju, Poresku upravu, na suđenja, kako bi dokazao nevinost. U Trgovinskom sudu u Beogradu je grafološkim ispitivanjem utvrđeno da potpisi na osnivanju tih fantomskih firmi nisu Veljkovićevi, što je utvrdio veštak - dodaju u PSS.

Iako je od tada prošlo gotovo deset godina, još niko nije uhapšen, dodaju u PSS, a prevarant i dalje vara ljude širom Srbije.

"Poverioci" traže pare od žrtve

Iz Policijskog sindikata Srbije apeluju na nadležne da reše problem krađe identiteta. Oni dodaju da Veljković godinama ima problema zbog toga, a "poverioci" ga zovu kući i u prisustvu supruge i dece mu prete da vrati pare, čime je ugrožena njegova porodica, iako je ovaj policajac najveća žrtva ovog prevaranta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online