Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.01.2015.
08:45
Z. Gligorijević - Vesti A

Dijasporca ostavili da izgori

U kući u Ćupriji koja je u ponedeljak stradala u požaru nađeno je telo, koje zbog posledica vatre ne može odmah da se identifikuje. Sumnja se da je reč o Stanimiru Desimiru Markoviću, (73), povratniku iz Austrije i vlasniku ove kuće u ulici Stanoja Glavaša. Kako je saopštila jagodinska policija požar je ugašen, a uzrok i identitet stradalog još uvek se utvrđuju. Vatra je gorela nekoliko sati, ali niko od komšija nije pokušao da uđe, a vatrogasci koji su stigli nisu mogli da ga spasu.

Sumnjiva smrt: Izgoreli krov i spavaća soba
 

Kako saznajemo, vatra je izbila iz još nepoznatih razloga, a izgorela je spavaća soba na spratu i dobar deo krovne konstrukcije. U kući je živeo Marković sa suprugom Ljubicom, koji su se posle višegodišnjeg rada u Beču, letos vratili u zavičaj.

Niko od njihovih rođaka nije želeo oda razgovara sa novinarima. Kako međutim kažu komšije, koje su tražile da im se ne pominje ime, Stanimir i Ljubica su se gotovo svakodnevno svađali, a on je navodno sve komšije prijavljivao policiji.

Njihova komšinica Kristina Kumrić kaže da je videla kako gori kuća.

- Čula sam da se Desimir sam zapalio. Da vam kažem nešto, svako prolazi težak period u životu. Kad su znali da je Desimir unutra, trebalo je da utrče, pozovu nekoga i izvuku. Svi prolazimo težak period u životu. Nama su eto obili kuću, odneli skoro 100.000 švajcarskih franaka i sve vredne stvari. Muž mi je radio u Bilahu u Švajcarskoj 17 godina. I nikad nisam pomislila da treba da zapalim kuću i ubijem sebe ili drugog - kaže ona.

Drugi komšija, koji nije želeo da kaže ime, dodaje da je vatra gorela dva, tri sata jer vatrogasci nisu mogli da priđu pošto je kuća bila zaključana.

- Šta im je falilo? Devizni penzioneri, koji imaju sve i čiji su najbliži dobro zbrinuti. Ćerka i zet im žive u istoj ulici. Mogli su da žive kao carevi. Ne znam ni zašto je bio tako svadljiv - kaže jedan od komšija

Druga međutim komšinica za Markovića ima samo reči hvale.

Maltretirao suprugu?

Interesantno je kako je na dan nesreće, oko devet sati, Ljubica Marković prijavila nasilje u porodici, koje je suprug počinio nad njom dan ranije. Ona je izjavila da nije bilo fizičkog, već psihičkog nasilja. Policija je došla do kuće, ali nikog nije zatekla u njoj. Ljubica je noć pre nesreće prespavala kod ćerke i zeta, nezvanično saznaju "Vesti".

- Ponudio bi me vodom kada bi prolazila po vrućini. Mislim da je bio željan razgovora. Nije mu se sviđalo što ćerki i zetu daje veliki deo njegove i Ljubičine penzije, što mu unuk ne pomaže, a kupio mu je luksuzni automobil - kaže ona.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online