Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 22.11.2014.
09:25
Blic A

Ubici male Ivane 40 godina zatvora

Darko Kostić (39) optužen je za obljubu, a zatim i za svirepo ubistvo Ivane Podraščić (14), ali i silovanje snaje Kristine Kovačević, piše list Blic.

Ubijena na mučki način: Mala Ivana
 

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Kostića za dva krivična dela, teško ubistvo i silovanje, kojom mu preti maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

Dosije

- Darko Kostić (39), Beograd
- neoženjen, bez dece
- završio šest razreda osnovne škole
- izdržava se od socijalne pomoći

Pročitajte sve o zločinima ovog monstruma

On je 31. jula, u kući na Petlovom brdu, najpre obljubio Ivanu Podraščić, a zatim, posle svađe, uzeo je motiku i besomučno je udarao u potiljak. Devojčica, koja se do ubistva vodila kao nestala, ubrzo je preminula.


- On je priznao da je udarao devojčicu jer je "vilenela" i nije mogao da je smiri. Posle udaraca video je lokvu krvi oko njene glave, ali se nije obazirao na to, već je otišao u prodavnicu. Kada se vratio, shvatio je da je mrtva, pa je umotao u ćebe i odvukao u potok, gde je na nju nabacao sunđere i otpad. Posle toga, otišao je do brata i ispričao da ga je neko napao - stoji u optužnici.

To nije jedini zločin ovog monstruma. Kostić je optužen za još jedno silovanje. On je, 27. septembra u istoj kući na Petlovom brdu oko 8.30 sati, silovao Kristinu Kovačević, ženu svog bratanca.


- Snaju je sreo na pijaci na Vidikovcu i uz pretnju nožem je naterao da uđe u autobus. Zatim joj je uzeo jaknu, mobilni telefon i torbu s papučama koje je devojka prodavala na pijaci. Sve vreme joj je pretio nožem, kao i da će joj pobiti decu. Kada su došli do kuće naterao ju je da se skine, a zatim joj je kanapom vezao ruke iza leđa. Na usta joj je stavio lepljivu traku. Nemoćnu ženu je zatim silovao nekoliko puta i izašao iz kuće - navodi tužilaštvo.


Kristina Kovačević se, srećom, domogla noža koji je Kostić ostavio u sobi, oslobodila se kanapa i pobegla kroz prozor sobe. Prijavila ga je kada je uhvaćen zbog ubistva i silovanja Ivane Podraščić.

POVEZANE VESTI

Subota 22.11.2014. 10:33
Za takve je smrt blaga kazna.
Subota 22.11.2014. 10:10
Hvala ti Boze da i mi nekoga osudimo posteno.
Nedelja 23.11.2014. 17:58
Не знам шта да кажем? За оваквог монструма је 40 год. затвора највјероватније и спас....барем ће тамо имати сигуран оброк што сасвим сигурно овако и није имао обзиром на његово ментално и социјално стање! За њега и њему сличне затвор дође као сламка спаса.... а да се ја питам или бих му одрезала смрт сасвим исту као што је он урадио овој дјевојчици или бих основала неки казнени логор па да тамо уз најтежи рад пропишти мајчино млијеко... Понављам, 40 год затвора за овакве је ништа друго него спас од бједе и улице! Па сад господо манијаци, кретени, умоболници само напријед....јер шта је друга порука за све ово...?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online