Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 18.11.2014.
21:50 >> 21:53h
blic.rs/T.M.S. A

Arkanov kum vođa ozloglašenih "Anđela pakla"?

Ozloglašenom bajkerskom grupom "Hells angels" ("Anđeli pakla") u Beogradu rukovodi Miljan Vuković, sin Vuka Vukovića, nekadašnjeg vlasnika kazina "London" i kuma Željka Ražnatovića Arkana.

"Anđele pakla" u Beogradu vodi Miljan Vuković, sin Vuka Vukovića, nekadašnjeg vlasnika kazina "London" i Arkanvkuma Željka Ražnatovića Arkana (Foto: Ilustracija)
 

Vuković je u "Anđelima" zadužen za sigurnost kluba i pretendent je na mesto predsednika organizacije. Tu funkciju trenutno drži Dragoljub Lapadatović (58), srpski lekar koji živi u Švedskoj, ali praktično od osnivanja Vuković vodi klub.

“Anđeli” su zatvorena organizacija, hijerarhijski ustrojena. Skoro svi u toj grupaciji imaju kriminalni dosije, uključujući i Vukovića.


U krivičnom dosijeu Vuković ima dela koja se vezuju za nasilničko ponašanje, a pod posebnom obradom policije bio je zbog sumnje da je glavna spona između lopova iz "Pink Pantera" i kupaca sa Bliskog istoka.


- Policija je tada pod prismotrom držala njegovo poštansko sanduče zbog sumnje da su lopovi tu ostavljali dijamante, koje je Vuković potom dalje preprodavao - kažu u policiji.

Zabranjene oznake

Članovi “Anđela” koji su počinili ubistvo na prslucima nose natpis “filthy few”. Doskora u većini evropskih država tu oznaku nisu ni krili. Međutim, u poslednjih godinu dana u većini država ove oznake su zabranjene.

Ključni čepter za otvaranje "Hells angelsa" (HA) u Srbiji bio je ogranak u švedskom gradu Helsinburgu. Da bi napravili čepter u Beogradu, oni su ovde doveli nekoliko članova iz drugih zemalja. “Anđelima” u Beogradu je u tom poslu pomogao Milan Ševo, kontroverzni Srbin iz Švedske, čiji je prijatelj Tomas Moler, predsednik HA u Malmeu. Tako je za prvog predsednika HA postavljen Dragoljub Lapadatović, istaknuti član “Anđela” u Švedskoj, pišr Blic.

To je izazvalo buru nezadovoljstva u švedskoj javnosti, jer je Lapadatović tamo cenjeni lekar, kiropraktičar u bolnici u Halmštadu. U medijima i na društvenim mrežama tada se pojavila njegova slika na motoru sa oznakama HA i potpisom: „Ko nam leči decu?”, a o njegovom novom angažmanu interesovala se i policija.


- Pratimo dešavanja u saradnji sa kolegama iz Srbije. Pretpostavljamo da HA ima plan da poveća zaradu kroz kriminal - izjavio je Sven Albih, šef Okruga kriminalističke policije.


Lapadatović je postavljen da bi oformio klub, ali ga praktično vodi Miljan Vuković.
U Srbiju Lapadatović dolazi često, naša policija veruje da koristi i drugi pasoš na ime Dragiše Popovića.


Istaknuti članovi HA u Beogradu su i Zoli Đerđ, koji u Švedskoj ima firmu za uterivanje dugova, i Raško Žarković, koji je blagajnik kluba.

Izbačeni, pa nestali

Podgrupe “Anđela” nose prepoznatljive nadimke HA, “Red end vajt” i “81”(H i A su osmo i prvo slovo abecede). Članovi ove bajkerske grupe po pravilu ne smeju da nose pametne mobilne telefone, već samo telefone koji nemaju GPS. Članovima “Anđela” zabranjeno je i da se upuštaju u intimne odnose sa devojkama i ženama svojih kolega koji su na putu, i takvi prekršaji se najstrože kažnjavaju. U Švedskoj su zbog tih prekršaja četvorica članova izbačena iz kluba. Ubrzo su nestali, a njihova tela nikada nisu pronađena.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.11.2014. 22:10
Niste napisali, da li su ovi "srpski rodoljubi" ovu kriminalnu organizaciju registrovali kao humanitarnu ili kao Ne Vladinu Organizaciju?
Sreda 19.11.2014. 08:13
Ne samo oni, već generalno svi motoristi u Srbiji izazivaju strah, sa potpunim pravom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online