Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 20.10.2014.
20:58
Beta A

I Mađar napadao imovinu Albanaca

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je policija saslušala 62 i privela 11 osoba zbog napada na lokale u vlasništvu Albanaca i Goranaca. "Preduzimamo apsolutno sve moguće mere da pokažemo da je Srbija bezbedna zemlja", rekao je Stefanović za Televiziju "Pink".

I novosadska pekara "Vojvođanka" na meti vandala
 

Za noćašnje oštećenje pekare iz Novog Sada odgovoran je L.P. (21) mađarske nacionalnosti, pekaru u Bečeju napao je P.A. (18), pekaru u Somboru oštetio je T.N. (19), a napadači na dve pekare u Banovcima su B.S. (18) i D.N. (24), svi srpske nacionalnosti.

Za oštećenje dve pekare u Staroj Pazovi u toku je poligrafsko ispitivanje tri osobe, i očekuje se da među njima budu pronađeni počinioci, rekao je ministar i dodao da će sutra imati više podataka o napadu na pekaru "Evropa" u Novom Sadu.

Nađeni i napadači na "Evropu"

Novosadska policija pronašla je dvojicu maloletnika za koje se sumnja da su razbili izlog na pekari "Evropa" u Novom Sadu, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova Osumnjičene je u Policijskoj upravi u Novom Sadu saslušao viši javni tužilac, uz prisustvo advokata i roditelja, a protiv dvojice 16-godišnjaka biće podnete krivične prijave zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

"Ja sam uveren da će policija u Novom Sadu brzo otkriti počinioce. Gotovo sva dela su rasvetljena i sva ona koja nisu biće rasvetljena u narednim danima", ocenio je Stefanović.

Pošto je na utakmici Srbija-Albanija puštena bespilotna letelica sa zastavom "Velike Albanije", u proteklih nekoliko dana u Vojvodini je razbijeno nekoliko pekara čiji su vlasnici Albanci i Goranci, a zapaljena su i vrata džamije u Subotici.

Ministar policije je rekao da je "dron" kineske proizvodnje, koji nije nezakonito posedovati, u Srbiju uoči utakmice unela osoba albanske nacionalnosti.

"Mislim da je provokacija takve vrste potpuno neprimerena, i zbog toga je većina ljudi u našoj zemlji i na stadionu burno reagovala, međutim mi moramo da budemo iznad toga i ne postoji opravdanje za paljenje, kamenovanje i uništavanje imovine drugih ljudi, koji su građani naše zemlje. A i da nisu, svejedno", istakao je on.

Stefanović je naglasio da će policija rešavati sve zločine dok je on ministar i da neće biti "nedodirljivih" niti "stavljanja slučajeva u fioku", zbog čega nema potrebe da javnost vrši pritisak na policiju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.10.2014. 21:16
Ne kupujte u šiptarskim pekarama, bojkotujte ih i sami će da napuste mesto.bolji je to način.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online