Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.08.2014.
07:39
Z. Gligorijević - Vesti A

Jauk iz Beča za bratom

Bratislav Alitović (36) ubijen je u zasedi pred kućom u Ćupriji i iza njega su ostali sin Milivoje (10) i ćerke Kristina (18) i Katarina (13). Bratislav je izdržavao porodicu, a puno im je pomagala sestra Biljana Smailović, koja 20 godina živi i radi u Beču, dok Kristina završava školu za frizerku i verena je sa Ćupričaninom čiji roditelji rade u Švajcarskoj.

Bratislav je bio živ kada je stigla Hitna pomoć, umro je u bolnici sat kasnije (Foto: Arhiva)
 

Bratislav je ubijen u klasičnoj sačekuši ispred kuće. Prema rečima njegovog oca Milivoja, otišao je do grada da kupi probiotik. Ubice su ga najverovatnie pratile i čim se vratio i parkirao automobil ispred kuće, dvojica su izašli iz crnog vozila i u Bratislava ispalili šest metaka.


- Na ulici, samo nekoliko metara od automobila, igrala su se romska i srpska deca. Začuo sam pucnjeve, a potom i vrisak snahe Bojane. Strčao sam sa drugog sprata i video ranjenog sina jedinca. Pritrčale su komšije, izneli smo ga iz automobila i položili na asfalt. Umivali smo ga vodom. Još je bio živ, ali mu je već glava padala kada je stigla Hitna pomoć. Umro je u bolnici sat i po kasnije - plačući priča Milivoje.

Preprodavao kola i telefone

Bratislav nije radio, jer je u vojsci teško povredio kičmu zbog čega je svakog meseca primao terapiju. Porodicu je hranio preprodajući automobile i mobilne telefone. Oslanjao se i na sestru Biljanu iz Beča, a ona i njen sin Dragan, koji tamo živi sa svojom porodicom, imaju austrijsko državljanstvo.

Bratislav Alitović treći je Rom iz Ćuprije na koga je pucano poslednja tri meseca. Početkom maja, u tuči dve grupe vatrenim oružjem ubijen je Kristijan Jovanović (20), a iz automobila u pokretu na putu Ćuprija-Jagodina kod Gilja iz automobila u pokretu pucano je na automobil Dragana Ramića (47), ali je on preživeo rane.


- Ne znam šta se ovo dešava. Ubijaju nam nedužnu decu. Moj sin ni mrava nije zgazio. Voleli su ga i Romi i Srbi. Svi se pitaju zašto su njega ubili. Ni sa kim se nije potukao, nije bio osuđivan, slobodno se kretao i niko mu nije pretio - kaže za "Vesti" Bratislavljev otac Milivoje.


Njegovi prijatelji, međutim, pričaju nešto drugačiju priču. Oni kažu da je Bratislavu prećeno već nekoliko meseci, jer je morao da svedoči u nekom sudskom procesu. Izbegavao je koliko je mogao, čak je i supruzi Bojani govorio da ne prima nikakav poziv, ali je ovog puta morao da se pojavi na sudu.


Bratislavljevi prijatelji kažu da mnogi Romi stradaju zbog zelenaša. Pošto su slabog materijalnog stanja, prinuđeni su da se zadužuju da bi preživeli, a onda nisu u stanju da vraćaju dugove, i to plaćaju životom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online