Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 07.08.2014.
21:45
Srna A

Kriminolog: Da nije uhapšen, Tijanin ubica bi postao srpski Džek Trbosek

Kriminolog Zlatko Nikolić izjavio je da ubica petnaestogodišnje Tijane Jurić predstavlja težak oblik sadiste i da društvo ne može da prepozna takve patološke likove, te da bi, da nije uhapšen, nastavio da ubija.

Da nije otkriven, Dragan Đurić  (na slici) bi nstavio da ubija periodično dok ne bi postao serijski ubica, tvrdi kriminolog Zlatko Nikolić
 

Nikolić, koji je imao iskustva sa ljudima sličnog profila, rekao je da bi Dragan Đurić, da sada nije otkriven, nastavio da ubija periodično dok ne bi postao srpski DŽek Trbosek i serijski ubica.

Prema njegovim rečima, ubica devojčice predstavlja jedan od težih oblika sadiste koji se iživljava zbog sopstvenog osećanja nemoći nad slabijim od sebe da bi njihovu patnju od njegovog prisustva doživio kao sopstvenu svemoć.

Nikolić je objasnio da takve osobe dugo potiskuju svoje patološke potrebe za sadističkim iživljavanjem nad nekim, a onda to jednog dana ispliva na površinu.

Pročitajte još:

* Tijana ubijena: Telo bačeno na smetlište

* Dragan Đurić bez kajanja otkrio gde je Tijana

* Pravda ili linč: 100.000 ljudi traži smrtnu kaznu

* Tijanin otac: Mediji su nas ucenjivali

"Oni vole da se identifikuju sa Bogom, sa nacijom, religijom, nekim poznatim junacima. I ovom ubici, bez obzira što je krupan i spada u kategoriju grizlija, žrtva je bila devojčica od 15 godina", rekao je Nikolić za Radio-televiziju Srbije.

On je napomenuo da je ubica prvo povredio djevojčicu "kao lovac srnu", a onda je strpao u auto, iživljavao se, da bi je na kraju ubio.

"Sve njegove priče, koje neki mediji nekritički prenose, besmislene su samim tim što niko ko je nekog povredio ili ubio autom, ne svlači žrtvu da bi je zatrpao negde u zemlju", dodao je Nikolić.

Komentarišući pojave da devojčice svih uzrasta na svojim "Fejsbuk" profilima danas stavljaju fotografije Tijane Jurić, Nikolić je to ocenio kao njihov strah, jer se svaka od tih devojčica, sa pravom, vidi kao latentna žrtva.

On je pojasnio da njihov način života doprinosi da budu dostupnije zlostavljačima i kriminalcima, te napomenuo kako devojčice na svojim profilima postavljaju selfije, koji ih čine potencijalnim žrtvama za predatore kao što je Tijanin ubica.

"Uljuljkivali smo se da se to nama ne može desiti", dodao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.08.2014. 21:50
мени је и даље јако тешко да поверујем да се овако нешто десило код нас....
Četvrtak 07.08.2014. 23:30
Fejsbuk, Ask. Ponoćni 18+ monstruozni i sadistički programi na zasebnom TV-u u dečjoj sobi. Bolesni TV spotovi u kojima muzički idoli nanose sebi povrede po telu. Izlasci u noć dok roditelji mirno spavaju. Najnegativniji produkti Zapada na celu sa SAD, posejani u društvo nespremno za odbranu, među nemoćne roditelje i naivnu decu, stvaraju pritajene monstrume, namamljuju nevine i stvaraju uslove za tragedije. Samo svi zajedno, škola, roditelji, urednici TV programa, crkva i celokupno društvo, možemo da spasemo decu.
Petak 08.08.2014. 01:44
Mediji kao i obicno izmisljaju i stvaraju paniku, "Da nije uhapšen, Tijanin ubica bi postao srpski Džek Trbosek"predpostavljaju,dali je vec ucinio zlocin,nema nista bez policijske istrage,svi naklapaju kao i mi sami sa komentarima..Ako je silovana tada je ubojica tesko bolesni monstrum,to treba istraga da utvrdi.Ovdje pise - "Mrtav pijan prolazio je kroz Bajmok. Kolima je udario Tijanu, a kada je zapomagala u pomoć, udarao je. Skinuo je odeću sa nje, odvezao je na nekoliko kilometara od Sombora i tu je zakopao" to pokazuje da je pijanica izazvao udes i povredio,umjesto da joj pomogne on je zadavio da bi prikrio nesrecu,tjelo je sakrio.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online