Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 16.07.2014.
07:39
N. Popović - Vesti A

Mirko izdahnuo Danijeli na rukama

Ljubav između Srbina Mirka Milenkovića (23) iz Noj Izenburga i Hrvatice Daniele S. (19) iz Zeligenštat-Frošhauzena, kod Frankfurta na Majni, bila je kao ona Romea i Julije. Nažalost, i završila se tragično poput one iz čuvene Šekspirove drame. Život Mirka Milenkovića okončao je proteklog vikenda brutalnim udarcima nožem 17-godišnji Dominik S, rođeni brat njegove prve i jedine ljubavi, koji nije mogao da podnese istinu da mu se sestra zabavlja sa mladićem druge vere i nacije, i čak planira s njim zajednički život, pa i brak.

Mlad život surovo prekinut: Mirko Milenković
 

Kako su "Vesti" u utorak objavile, Mirko Milenković krio je od svoje familije da postoji konflikt sa Dominikom, i da od njega stalno dobija pretnje. Majka Marina, rodom iz Podujeva na Kosovu, i otac Miroslav iz Ćićevca u Srbiji, za to su saznali tek kada je nažalost za sve bilo kasno. Inače, ništa drugo nije stajalo na putu mladom zaljubljenom paru. I njegovi i Danielini roditelji, kako nam je ispričao Mirkov ujak Goran Simić, nisu imali ništa protiv mladog Srbina.
 

Sahrana u petak

Juče poslepodne familija pokojnika dobila je dopuštenje istražnih organa da iz mrtvačnice preuzme telo. Kako saznajemo, sahrana će se obaviti u petak, 18. jula, na groblju "Alter Friedhof", Friedhofstraße 55, 63263 Neu-Isenburg.

- Štaviše, već su ga videli kao svog zeta - ispričao nam je Simić.
Policijski izveštaj i nemački mediji za sada dosta šturo izveštavaju o ovoj tragediji. U međuvremenu je procurilo u javnost da je mladi Dominik S. već ranije imao problema sa zakonom i policijom, mada nema detalja i ne navodi na koja se konkretna krivična dela odnose. Navodi se da je na prvom saslušanju posle hapšenja izjavio da je "bio isprovociran i da je zato potegao nož na sestrinog mladića".


Mirko je te kobne subote, 12. jula, oko 17.15, došao po Danielu u Zelingenštat-Frošhauzen, kod Frankfurta, potom je trebalo zajedno da se upute na njenu matursku zabavu. Čekao je u dvorištu pred njenom kućom da se spremi i izađe, kad je ponovo došlo do svađe između njega i Dominika. Da li je 17-godišnjak već tada kod sebe imao nož ili je po njega otišao u kuću za sada se ne zna.

Tek, verbalna svađa se uskoro završila u krvi, a teško ranjeni Mirko pokušao je da pobegne od razjarenog ubice, ali se već posle nekoliko koraka srušio na pločnik. Na njegovo beživotno telo uz vrisak se bacila njegova devojka, kojoj je bukvalno preminuo na rukama.
 

Postovi na Fejsbuku

Fejsbuk profil Daniele S. prepun je postova njihovih vršnjaka koji izražavaju zaprepašćenost zbog tragedije koja se dogodila, a većina se pita i čudi se kako je do svega toga uopšte došlo. Daniela S. na ispod jedne od slika svog preminulog mladića napisala: "Dala bih svoj život da se vratiš. Zlatno sunce, svet te nikad neće zaboraviti."

Ni ekipa lekara hitne pomoći koji su ubrzo stigli na mesto krvoprolića nisu mogli ništa da učine, osim da konstatuju smrt, a policija je stavila lisice na ruku mladom ubici i on se trenutno, pošto nije punoletan, nalazi u zatvoru za mlade prestupnike.


Svi se sada pitaju odakle u mladom Dominku S. tolika mržnja prema sestrinom momku Srbinu, a barem donekle prihvatljivo objašnjenje "Vestima" je pružio drugi Mirkov ujak Mladen Simić.


- Očigledno je da tu mržnju nije poneo iz kuće jer njegovi roditelji nisu imali ništa protiv njihove veze, nego iz društva sa kojim se kretao. Do nas su doprli glasovi da se družio sa nekim Albancima s Kosova koji su mu punili uši rečima: "Kako dopuštaš da ti se sestra zabavlja sa Srbinom" i slično - kaže Simić.


Tragična priča zavila je obe porodice u crno, a kako smo saznali od ujaka ubijenog Mirka, otac Miroslav je već oprostio roditeljima mladog ubice koji su ih i sami šokirani tragedijom pozvali da izraze najdublje saučešće i zamole za oproštaj. Miroslav Milenković, otac ubijenog mladića, na Fejsbuk profilu Daniele S, gde se nalazi slika pokojnog Mirka, ispod slike je ostavio komentar:
"Moj sin, ubila ga ljubav. Neka počiva u miru."

POVEZANE VESTI

Sreda 16.07.2014. 09:13
Чекај бре - дечко је убијен пре 2-3 дана, а његови "најмилији" остављају постове на је*еном фејсбуку ?????? и то отац још мртав-ладан напише "мој син, убила га љубав" ? УБИО ГА ЈЕ УСТАШКИ гмаз, а не љубав... ЉУБАВ НЕ УБИЈА !!!
Sreda 16.07.2014. 08:56
Kavkazoida je puna Evropa. Tih insekata koji pune region problemima, a ne samo Kosovo, ima i u Evropi i jednaku muku stvaraju. Tako pune glavu ko zna kome još pored ovog mladog ubice, brata Daniele. A malog ubicu smrada sredio bih najkasnije za dvije decenije, kad malo prođe vrijeme. Negdje bi se slučajno okliznuo na nekoj litici, "sam se objesio iz kajanja", sletio negdje kolima "slučajno" i sl. Došao bih mu glave tako da ne robijam ni dana za tog smrada. Nije u pitanju "punjenje glave pričama", nego GEN. Ja znam čovjeka i ženu iz četničke i muslimanske porodice da su se uzeli. Jedno dijete im je fanatik u mržnji prema Srbima. GEN je taj koji reaguje na spoljni podsticaj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online