Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 17.06.2014.
06:48
B. Đokić - Vesti A

Ubice sprečile predaju Šarića

U nastavku suđenja grupi narko-bosa Darka Šarića, njegov advokat Radoslav Baćević zatražio je da se sudu od BIA pribavi dokument o sastanku 18. aprila 2010. godine na Jelovoj Gori na Zlatiboru vrha srpske policije, tužilaštva za organizovani kriminal i Dragana Dudića Frica, najbližeg Šarićevog saradnika. Ubrzo potom Dudić je ubijen u Kotoru.

Papaja se ponosi nadimkom, Šarićev advokat traži izveštaj sa sastanka
 

Tim je potvrđeno pisanje "Vesti" od prošle godine da je taj sastanak održan u tajnosti kako bi se dogovorila predaja Šarića.


- Iz tog dokumenta videćete ko se s kim sastajao i kome se šta nudi. Kad nabavite taj dokument više neće biti potrebe da se priča o generalima, Papajama i slično... - izjavio je Baćević.


Kao što smo pisali, Šarić je preko Dudića kontaktirao srpske bezbednosne službe u prvoj polovini 2010. godine.


- Organizovan je sastanak na Zlatiboru u dubokoj tajnosti. Dudić je sam svojim kanalima prešao granicu sa Crnom Gorom i došao na Zlatibor, gde je poručio da Šarić želi da se preda, ali da se plaši za bezbednost. Ceo sastanak je sniman i svi su bili zadovoljni mogućnošću da se najtraženija osoba Balkana nađe u rukama srpskih pravosudnih organa. Posle sastanka Dudić se svojim kanalima vratio u Crnu Goru - prepričao je prošle godine detalje sastanka izvor "Vesti".


Međutim, očigledno se nekome nije "dopala" mogućnost da se Šarić preda i progovori o vezama sa političarima, policajcima i moćnicima u Srbiji u vreme dok je bio na vrhuncu.


- Ubrzo pošto se Dudić vratio u Crnu Goru likvidiran je na terasi kafića Moka u Kotoru. Tada je prekinuta komunikacija sa Šarićem koji je verovatno ubistvo prijatelja shvatio kao poruku da mu se ne može garantovati bezbednost - objasnio je tada izvor "Vesti".

Milović - general Papaja

Šarić je na suđenju napokon rekao ko je da famozni general Papaja, koji mu je navodno smestio ceo slučaj. On je rekao da je Papaja general Rodoljub Milović, načelnik Uprave kriminalističke policije.


- Milović je montirao ceo proces. On je stvorio zemunski klan i od njega uzimao novac dobijen od otmica. Papajin najbolji drug je čovek koji je parama od otmica i ubistava zemunskog klana kupovao mašine za asfaltiranje - izjavio je Šarić, koji je time očigledno aludirao na Ljubišu Buhu Čumeta.


U srpskim bezbednosnim službama za "Vesti" komentarišu da "Šarić kao i svaki okrivljeni ima pravo da se brani kako zna i ume, pa i da izmišlja".

POVEZANE VESTI

Utorak 17.06.2014. 07:54
Zakuvalo se, jos malo pa zaprska. E pa neka je, ko pukovnik ko pokojnik.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online