Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 06.06.2014.
16:22 >> 17:36h
Srna A

Podignuta optužnica za ubistvo Ćuruvije

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je optužnicu protiv četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti zbog sumnje da su "iz niskih pobuda" ubili novinara i vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruviju - potvrdio je SRNI tužilac Miljko Radisavljević.

Optužnica posle 15 godina: Slavko Ćuruvija, ubijeni vlasnik "Dnevnog telegrafa"
 

Optuženi su tadašnji načelnik Resora DB Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić i pripadnici tog resora Ratko Romić i Miroslav Kurak.

Radisavljević je rekao da su oni optuženi za krivično delo teško ubistvo i da Markovića terete da je to delo izvršio u podstrekavanju, a ostali su optuženi kao saizvršioci.

NUNS pozdravio podizanje optužnice za ubistvo Ćuruvije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je zadovoljstvo zbog podizanja optužnice za ubistvo novinara i vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruvije. "NUNS očekuje da se u postupku dokazivanja optužnice dođe i do nalogodavaca tog teškog zločina čije rasvetljavanje već deceniju i po predstavlja veliki ispit za veoma sporo demokratsko sazrevanje
srpskog društva", piše u saopštenju NUNS-a.

Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine na ulazu u zgradu u centru Beograda gde je živeo, a ubica je u njega ispalio 17. hitaca, uključujući i hitac u glavu.

Marković je u zatvoru u Požarevcu, dok su Romić i Radonjić uhapšeni 13. januara od kada se nalaze u pritvoru, a Kurak nije dostupan pravosudnim organima i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Istraga je počela u januaru ove godine i tokom nje je saslušano nekoliko desetina bivših pripadnika DB, porodica ubijenog novinara, pripadnici zemunskog klana i više bivših funkcionera.

Ključni svjedok u ovoj istrazi je nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija koji u požarevačkom zatvoru izdržava kaznu od 40 godina zatvora, kao i još dva lica čiji identitet nije saopšten iz bezbednosnih razloga.

POVEZANE VESTI

Petak 06.06.2014. 16:41
NI MALO GA NIJE STETA ! MENI JE ZAO STO I ONAJ SMRAD STO JE BIO VIKTORIJIN ADVOKAT NIJE KRKNUT ODMAH PA I DJINDJIC JER U OVOM STAVU TREBA POVESTI ISTRAGU I PROTIV PILTA I PA ODBRANE STO SU RUSILI ZLIKOVACKE AVIONE ! SRAMOTA JE SADA NAKON TOLIKO GODINA ISTRAZIVATI SMRT I UBISTVO ZLOTVORA KOJI JE PRIZIVAO ZLIKOVCE DA BOMBARDUJU SRBIJU I UBIJENO DJUBRE JE UBIJENO U JEKU BOMBARDOVANJA ! STIDITE SE !
Petak 06.06.2014. 19:27
Svakog izdajnika svoje zemlje treba UBITI KAO PSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Petak 06.06.2014. 16:29
Нешто ми се јавља да ће резултат истраге гласити: Ћурувију убио HAARP .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online