Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 25.04.2014.
18:00
M. Todorović - Vesti A

Bujica majci otrgla decu

U viru reke Turije pronađeno je beživotno telo trogodišnje Maše Milenković, a sat i po kasnije i njenog brata, desetomesečnog Martina. To je tužni epilog drame u aleksinačkom selu Bankovac, gde je u nabujalu vodu upala devojčica koju je majka pokušala da spase, ali je pritom ispustila iz ruku i sina.

Velika tragedija: Biljana i Goran Milenković
 

Muk i tišinu u Bankovcu prekidali su samo jecaj i plač. Tugovalo se za dvoje mališana Biljane i Gorana Milenkovića. Ali, tinjala je i nada dok nije stigla vest da je nađeno maleno telo.


Koji minut kasnije do pripadnika Gorske službe spasavanja stižu Biljana i Goran. Nesrećna majka im prilazi uz vrisak.

Sve uzalud

Branko Klain, Nišlija koji svaki slobodni trenutak provodi u Bankovcu spasao je Biljanu iz vode.
- Začuo se vrisak devojčice. Od nje videla se samo glavica na površini vode, a Biljana je sa dečačićem u naručju zagazila u reku i pokušavala da je spase. Sve je bilo uzaludno bujica je odnela devojčicu, koja je brzo potonula, a nesrećna majka ispustila je mališana. Nekako sam uspeo da dohvatim Biljanu za deo od jakne i izvučem je na obalu - ispričao nam je Branko.

- Evo njene roze suknjice! To je ona - pada Biljana na obalu reke blizu tela ćerkice.
Potraga za Martinom je nastavljena i on je pronađen skoro na samom ušću u Južnu Moravu.


Dok su se još nadali da će spasioci pronaći decu živu, Biljana i Goran, koji su u braku već pet godina, jedva su govorili. Biljana je došla iz sela Šavac, kod Paraćina, i udala se u Bankovcu.


- Dođe mi da se i ja ubijem, zla sudbina odnela nam je dvoje zlatne dečice, našu radost. Zašto da živim - cedio je reči očajni Goran, a Biljana sebe krivila.


- Nije trebalo da silazim sa puta. Bili smo kao i svakoga dana na dečjem igralištu, a odatle krenuli obalom. Maša je skupljala kamenčiće i bacala ih u reku. Svakoga dana smo tu šetali prošle jeseni dok je bilo lepo vreme, i poslednjih dana sve do ovih kiša. Kada je vrisnula i upala u reku odmah sam skočila za njom. Možda je trebalo da spustim Martina na obalu, ali u tom trenutku samo sam krenula po ćerku. Ne znam kako sam njega ispustila, bila sam do pojasa u vodi i samo sam u jednom trenutku videla da i on nestaje u vodi - slomljena je Biljana.

Slutilo nesreću

Radovan iz obližnje Koprivnice priča da se još niko nije udavio u Turijskoj reci.
- Ali, slutilo je na nesreću prethodnih dana. Grmljavina nije prestajala, kiša je lila kao da se nebo otvorilo. Imam 55 godina i tvrdim da nikada toliko vode nije bilo, reka je pomahnitala, nosila je prethodnih dana sve pred sobom - priča Radovan.

Neispavani i slomljeni, svi članovi porodice Milenković od jutra su bili na mostu preko Turijske reke, na samo nekoliko metara od mesta tragedije. Radmila Milenković, majka Goranova kaže da ne optužuje snahu, i da nijedna majka ne bi bacila decu u vodu.


Sa njima su bile komšije, ali i brojni meštani ostalih seoskih naselja u blizini, iz Loćike, Vračnovice, Tešice, Koprivnice.


U Bankovcu su bili i ljudi iz privatne firme u Žitkovcu u kojoj radi nesrećni otac. Teše Gorana, a on nema snage da odgovori. Zagrlio je suprugu i nepomično sa mosta gledao u vodu.


Za to vreme po treći put proveravano je celo korito reke i obala u dužini od oko dva kilometra do ušća u Južnu Moravu. Oko podneva stigla je vest da je pronađeno telo devojčice. Nestao je i poslednji zračak nade. Tišinu i jecaje na mostu nadjačao je lelek Miroljuba Milenkovića, oca Goranovog.

POVEZANE VESTI

Petak 25.04.2014. 20:32
"...- Nije trebalo da silazim sa puta. Bili smo kao i svakoga dana na dečjem igralištu, a odatle krenuli obalom. Maša je skupljala kamenčiće i bacala ih u reku...." Djeca su juče pronađena na žalost mrtva...:/ Ja bih samo postavila pitanje da li jedna iole normalna majka ide sa djecom pored nabujale i pomahnitale riječice da 3-god. djevojčica baca kamenčiće....??? Da li jedna iole normalna majka ostavlja 3 male djece zaključane u kuću a ona ide kod ljubavnika kao prije par mjeseci kada su djeca na žalost izgorela....??? Da li te žene zaslužuju naziv majka...?! Pitam se šta je ovo zavladalo u nama 2-nožnim bićima, dat nam je razum i osjećanje...a mi smo postali gori od zvjeri...!!!
Subota 26.04.2014. 10:24
Nije imala osećaja za njih, to se videlo po tome kako sa cigaretom među prstima daje intervju...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online