Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 24.03.2014.
10:20 >> 13:19h
Beta A

''Nisam kriv, bivša vlast krije lopovluk''

Optuženi Darko Šarić negirao je u ponedeljak pred Specijalnim sudom u Beogradu krivicu za šverc kokaina i pranje novca, rekavši da je proces protiv njega "velika obmana i dimna zavesa bivšeg režima".

Negira krivicu: Darko Šarić
 

"Bivši režim je hteo da zamagli svoj lopovluk a da mene predstavi kao lopova i ubicu. Ne osećam se krivim ni po jednoj tački optužnice. Sve optužnice su spojene u jednu veliku laž, samo još za zemljotres nisam optužen", rekao je Šarić u prvom pojavljivanju pred Specijalnim sudom.

Šarić je u iznošenju ličnih podataka rekao da je srpski državljanin a da su ga se svi odrekli, "sudeći po političarima". Optužen za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike i pranje 22 miliona evra, on je naveo da se viđao i sarađivao s mnogim uticajnim i bogatim ljudima koji su i danas na visokim položajima.

Oni su i dalje tu gde jesu, a ja sam ovde", rekao je Šarić.

On je kratko rekao da je optužba smešna i da nije optužen ni u Brazilu niti u Argentini, već samo u Srbiji.

"Droga nije moja, to je bez veze, nego su me optužili da bi sakrili neke druge, na primer Agrobanka... nisu me našli u Agrobanci", rekao je Šarić.

Pročitajte još:

* Darko Šarić uhapšen, prebačen u Srbiju
* Dara Bubamara drži palčeve Šariću
* Političari strepe od hapšenja

Šarićev iskaz bio je povremeno konfuzan, što je i sam primetio i to je obrazložio kratkim vremenom za pripremu izlaganja odbrane. Optuženi, koji se predao prošlog utorka, posle jedne rečenice kojom je negirao šverc droge, nastavio je da govori o optužbama za pranje novca, po kojima se, međutim, sudi u drugom predmetu, pa mu je sudija Siniša Petrović ukazao da govori o optužnici za drogu.

"Nema toga koga neću zvati za svedoka za pranje novca. Neće oni tamo da sede kao ugledni građani, a ja ovde. Pričalo se o osam milijardi evra, a nas desetoro tuže za 22 miliona. To je sramota za tužioca, gde su mu milijarde? Moga brata Duška nevinog drže u Crnoj Gori kao taoca. Drug Homen i drugarica Malović su govorili o milijardama, sramota...", rekao je Šarić. On je dodao da je imao i slovačko državljanstvo ali da misli da ga više nema.

"Od imovine nemam više ništa", rekao je Šarić a na pitanje sudije Siniše Petrovića kako se izdržava Šarić je rekao da ga sada "izdržava država" i da može da pohvali zatvorskog kuvara.

Šarić je rekao da je razumeo optužnice i da je pročitao koliko je mogao a da su mu bila potrebna dva stražara da sve optužnice unesu u ćeliju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.03.2014. 10:32
"PREDSTAVA" je počela . Od imovine NEMA NIŠTA jer su ŽUTI BANDITI SVE OPLJAČKALI I PRODALI BEZ IJEDNE PRVOSTEPENE PRESUDE . SUD nije ni utvrdio krivicu a imovina ŠARIĆA je oteta i prodata . TO MOŽE SAMO U SRBIJI I NIGDE VIŠE NA SVETU .
Ponedeljak 24.03.2014. 11:18
PUSTE COVKA,KADA NIKOGA U SRBIJI NIJE OSTETIO!!!
Ponedeljak 24.03.2014. 13:58
I jos dugo traje da kazu koji politicar je njega stitio ili skrivo celo vreme.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online