Ponedeljak 24.03.2014.
10:20 >> 13:19h
Beta

''Nisam kriv, bivša vlast krije lopovluk''

Negira krivicu: Darko Šarić
 

"Bivši režim je hteo da zamagli svoj lopovluk a da mene predstavi kao lopova i ubicu. Ne osećam se krivim ni po jednoj tački optužnice. Sve optužnice su spojene u jednu veliku laž, samo još za zemljotres nisam optužen", rekao je Šarić u prvom pojavljivanju pred Specijalnim sudom.

Šarić je u iznošenju ličnih podataka rekao da je srpski državljanin a da su ga se svi odrekli, "sudeći po političarima". Optužen za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike i pranje 22 miliona evra, on je naveo da se viđao i sarađivao s mnogim uticajnim i bogatim ljudima koji su i danas na visokim položajima.

Oni su i dalje tu gde jesu, a ja sam ovde", rekao je Šarić.

On je kratko rekao da je optužba smešna i da nije optužen ni u Brazilu niti u Argentini, već samo u Srbiji.

"Droga nije moja, to je bez veze, nego su me optužili da bi sakrili neke druge, na primer Agrobanka... nisu me našli u Agrobanci", rekao je Šarić.

Pročitajte još:

* Darko Šarić uhapšen, prebačen u Srbiju
* Dara Bubamara drži palčeve Šariću
* Političari strepe od hapšenja

Šarićev iskaz bio je povremeno konfuzan, što je i sam primetio i to je obrazložio kratkim vremenom za pripremu izlaganja odbrane. Optuženi, koji se predao prošlog utorka, posle jedne rečenice kojom je negirao šverc droge, nastavio je da govori o optužbama za pranje novca, po kojima se, međutim, sudi u drugom predmetu, pa mu je sudija Siniša Petrović ukazao da govori o optužnici za drogu.

"Nema toga koga neću zvati za svedoka za pranje novca. Neće oni tamo da sede kao ugledni građani, a ja ovde. Pričalo se o osam milijardi evra, a nas desetoro tuže za 22 miliona. To je sramota za tužioca, gde su mu milijarde? Moga brata Duška nevinog drže u Crnoj Gori kao taoca. Drug Homen i drugarica Malović su govorili o milijardama, sramota...", rekao je Šarić. On je dodao da je imao i slovačko državljanstvo ali da misli da ga više nema.

"Od imovine nemam više ništa", rekao je Šarić a na pitanje sudije Siniše Petrovića kako se izdržava Šarić je rekao da ga sada "izdržava država" i da može da pohvali zatvorskog kuvara.

Šarić je rekao da je razumeo optužnice i da je pročitao koliko je mogao a da su mu bila potrebna dva stražara da sve optužnice unesu u ćeliju.

2024 © - Vesti online