Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 11.02.2014.
12:52
blic.rs A

''Šef DB-a mi rekao ko je ubio Ćuruviju''

Milorad Ulemek svedočio je 8. januara 2014. da mu je tadašnji šef DB Rade Marković otkrio sve o ubistvu Slavka Ćuruvije, pišu beogradski mediji.

"Nakon sastanka, načelnik Rade Marković me je pozvao u stranu i rekao mi da je odlučeno da se neke osobe eliminišu", svedočio je Ulemek.

Milorad Ulemek
 

On je izjavio da je tadašnjem šefu DB-a odgovorio da ''crvene beretke'' ne mogu da učestvuju u tome, jer su svi na Kosovu i Metohiji. Kasnije, navodi Ulemek, Marković ga je pozvao zbog drugog zadatka. Tada je Legija i pitao Markovića ko će od operativaca da pomogne, a šef DB-a mu je odgovorio: ''Ovi što su ubili Ćuruviju''.

"Ispred kancelarije su čekali Ratko Romić i Miroslav Kurak, za koje je Marković rekao da su ubili Ćuruviju", pričao je Ulemek pred tužiocem i svojim advokatom.

On je govorio i o ulozi Milana Radonjića, osumnjičenog kao organizatora ubistva, kako je 2001. planirao likvidaciju Kuraka i Romića zbog ubistva Ćuruvije. Njegov deo iskaza o planiranju likvidacije Kuraka i Romića potvrdili su dva dana kasnije, 10. januara 2014, braća Miloš i Aleksandar Simović.

Pročitajte i:

* Legija otkrio Ćuruvijine ubice!

* Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije

* Romić dan pred hapšenje: O Vuku, Šešelju, Ćuruviji i DB-u

* Drašković: Ulemek nije ključni svedok

* Nikolić pita: Zašto nijedna vlast dosad nije rešila Ćuruvijino ubistvo?

Oni su svedočili kako su vozilom pratili Kuraka i Romića, koji su ih primetili. Zbog toga su dvojica osumnjičenih zakazala sastanak s Ulemekom i sada pokojnim vođom zemunskog klana Dušanom Spasojevićem Šiptarom.

Ulemek je svedočio i o tom sastanku nakon koga se odustalo od likvidacije Romića i Kurka. Prvi svedok u istrazi Dejan Milenković Bagzi ponovio je ranije svedočenje o praćenju Kuraka i Romića s ciljem da ih ubiju.

Markovića je Tužilaštvo za organizovani kriminal osumnjičilo da je naredio ubistvo Ćuruvije. Međutim, on je to negirao. Milan Radonjić, koji je osumnjičen da je organizator ubistva, sedam dana pre ubistva postavljen je za načelnika Centra DB-a u Beogradu i pomoćnika Markovića.

On je nekoliko dana bio i načelnik Druge uprave DB. Romić je tada bio operativac Druge uprave u kojoj je Radonjić bio šef. Kurak je bio posebno obezbeđenje DB, a pre toga je radio kao instruktor JSO.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.02.2014. 13:34
Hajde sad da čujemo ko je pobio one vojnike na Topčideru i zašto! Sigurno je i to poznato, ali neće da kažu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online