Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 31.01.2014.
16:46
Beta A

Afera Galenika: Potvrđene optužnice!

Specijalni sud za organizovani kriminal potvrdio je optužnicu protiv Nenada Ognjenovića i još devet okrivljenih za zloupotrebu službenog položaja kojim je farmaceutska kompanija "Galenika" oštećena za više od 900 miliona dinara, saopštio je u Beogradu taj sud.

Protiv tog rešenja, koje je doneto 29. januara, okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Specijalni sud za organizovani kriminal potvrdio je optužnicu protiv Nenada Ognjenovića i još devet okrivljenih za zloupotrebu službenog položaja
 

Pored Ognjenovića - bivšeg generalnog direktor Galenike, optužnica je potvrđena i protiv Dragoljuba Vučićevića, Željka Birmančevića, Radosava Sekulića, Miodraga Jeremića, Dragana Pavlovića, Gorana Orlić, Željka Jovića, Ljubice Price i Milana
Vladovića.

Goran Orlić je Ognjenovićev zamenik, Vučićević direktor "Velefarma", Sekulić odgovorno lice u preduzeću "Farmtrejd", Jeremić vlasnik zanatske radnje "Livnica Jeremić" i Pavlović vlasnik radnje "Pavlović".

Željko Jovović, Ljubica Prica i Milan Vladović su odgovorna lica u privrednim društvima "Farmanari", "Unihemkom" i "Trgošped-trans". Njima se na teret stavlja da su kao saizvršioci zloupotrebili položaj odgovornog lica, dok je sudskom veštaku Željku Birmančeviću na teret stavljeno falsifikovanje službene isprave.

Okrivljenima Ognjenoviću, Vučićeviću i Sekuliću stavlja se na teret da su od 2008. do kraja 2009. godine iskorišćavanjem svojih položaja pribavili protivpravnu imovinsku korist preduzeću "Farmtrejd", a oštetili "Galeniku" za 594 miliona dinara.

Ognjenović i Jeremić se terete da su od aprila 2009. do kraja decembra 2010. godine iskorišćavanjem svojih ovlašćenja pribavili protivpravnu imovinsku korist od 140 miliona dinara umetničkoj livnici "Jeremić" pri nabavci skulptura, a zanatskoj radnji "Pavlović" za izradu postamenata za te skulpture više od četiri miliona dinara.

Optužnicom se okrivljenima Ognjenoviću, Orliću, Jovoviću, Prici i Vladoviću stavlja na teret da su od marta 2010. do kraja februara 2011. godine pribavili protivpravnu imovinsku korist privrednim društvima "Farmanari", "Unihemkom farm" veću od 80 miliona dinara i oštetili "Galeniku" za više od 161 miliona dinara.

POVEZANE VESTI

Petak 31.01.2014. 19:22
Dzabe optuznice kada niko decenijama od politicara,biznismena,nije odgovarao zatvor robijao,nikada presuda samo optuznica a kasnije bez dokaza,zastari predmet,nema svedoka,ili minimalna kazna bez robije.To je banana drzava Srbija.
Nedelja 02.02.2014. 22:30
140 miliona za nabavku skulptura i 4 miliona za postamente pa sada neka neko kaze da u Srbiji niko ne sljivi kulturu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online