Petak 31.01.2014.
16:46
Beta

Afera Galenika: Potvrđene optužnice!

Protiv tog rešenja, koje je doneto 29. januara, okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Specijalni sud za organizovani kriminal potvrdio je optužnicu protiv Nenada Ognjenovića i još devet okrivljenih za zloupotrebu službenog položaja
 

Pored Ognjenovića - bivšeg generalnog direktor Galenike, optužnica je potvrđena i protiv Dragoljuba Vučićevića, Željka Birmančevića, Radosava Sekulića, Miodraga Jeremića, Dragana Pavlovića, Gorana Orlić, Željka Jovića, Ljubice Price i Milana
Vladovića.

Goran Orlić je Ognjenovićev zamenik, Vučićević direktor "Velefarma", Sekulić odgovorno lice u preduzeću "Farmtrejd", Jeremić vlasnik zanatske radnje "Livnica Jeremić" i Pavlović vlasnik radnje "Pavlović".

Željko Jovović, Ljubica Prica i Milan Vladović su odgovorna lica u privrednim društvima "Farmanari", "Unihemkom" i "Trgošped-trans". Njima se na teret stavlja da su kao saizvršioci zloupotrebili položaj odgovornog lica, dok je sudskom veštaku Željku Birmančeviću na teret stavljeno falsifikovanje službene isprave.

Okrivljenima Ognjenoviću, Vučićeviću i Sekuliću stavlja se na teret da su od 2008. do kraja 2009. godine iskorišćavanjem svojih položaja pribavili protivpravnu imovinsku korist preduzeću "Farmtrejd", a oštetili "Galeniku" za 594 miliona dinara.

Ognjenović i Jeremić se terete da su od aprila 2009. do kraja decembra 2010. godine iskorišćavanjem svojih ovlašćenja pribavili protivpravnu imovinsku korist od 140 miliona dinara umetničkoj livnici "Jeremić" pri nabavci skulptura, a zanatskoj radnji "Pavlović" za izradu postamenata za te skulpture više od četiri miliona dinara.

Optužnicom se okrivljenima Ognjenoviću, Orliću, Jovoviću, Prici i Vladoviću stavlja na teret da su od marta 2010. do kraja februara 2011. godine pribavili protivpravnu imovinsku korist privrednim društvima "Farmanari", "Unihemkom farm" veću od 80 miliona dinara i oštetili "Galeniku" za više od 161 miliona dinara.

2024 © - Vesti online