Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 24.01.2014.
16:23
Beta A

Mišković: Ne terajte me da se sudimo po međunarodnim sudovima

Vlasnik kompanije Delta Holding, Miroslav Mišković, poručio je danas sa sudske govornice svojim advokatima da odmah podnesu pismeni zahtev za prekid postupka. Takođe, zatražio je da mu bude vraćen pasoš, ali sud taj njegov zahtev nije prihvatio, navode beogradski mediji.

Država je kriva, ne ja: Miroslav Mišković

''Prekinite posutpak, država je kriva, a ne ja. Juče sam ovde saznao nešto novo, ključni podatak, da je država kriva za propast putarskih preduzeća'', objasnio je svoj zahtev Mišković i osvrnuo se na iskaz Mila Đuraškovića koji je juče rekao da je država Srbija otpisala dug od oko 32 miliona evra prema putarskim preduzećima, kao i kamate od oko 42 miliona evra, navodi ''Telegraf''.

''To je ukupno skoro 75 miliona evra'', rekao je Mišković.

On je prethodno zatražio i da mu sud vrati pasoš, kako bi modao da bez ograničenja putuje van granica Srbije, uz opasku da ''iako bi možda neki želeli da ode i nikada se ne vrati, on to neće učiniti''.

Od suda je zatražio i da vodi računa o njegovim i pravima njegovog sina Marka, ''kako njihov prljav veš ne bi morao da iznosi van granica Srbije''.

''Molim vas da imam ista prava kao drugi pred ovim sudom. Tražili ste mi jemstvo od 12 miliona evra u kešu. Nemate pravo da mi blokirate ličnu imovina u vrednosti od 45 miliona evra, a šteta po optužnici je 16 miliona evra. Molim vas, razmislite dobro, ne želim da tužim svoju državu Srbiju pred međunarodnim sudovima'', rekao je Mišković.

Sudsko veće odbilo je da Miroslavu Miškoviću, vlasniku ''Delta holdinga'', trajno vrati pasoš, koji mu je oduzet kada je uz jemstvo pušten na slobodu. Mišković tako i dalje ne sme da napusti granice Srbije bez odobrenja suda.

''Mišković treba da zna da se protiv njega vodi ozbiljan postupak. Postoje određena ograničenja u kojima postoji pomak. Bio je u pritvoru, sad je na slobodi uz oduzetu putnu ispravu i on to mora da shvati. Kad je reč o odlascima u inostranstvo, ja sam to prvi put odobrio i uznemirio javnost, ali se na to ne obazirem. Ta odluka je bila zbog toga što ste duže bili u pritvoru i sigurno je bilo problema u vašoj komunikaciji s poslovnim partnerima. Procenio sam da ćete se vratiti i opet bih isto učinio'', rekao je sudija Vučinić.

POVEZANE VESTI

Petak 24.01.2014. 16:30
Ovo Vucicevo sudjenje ce se zavrsiti placanjem odstete Miskovicu i to iz mog a ne Vucicevog dzepa .
Petak 24.01.2014. 16:37
volim ja da diskutujem pogotovo kad se nadjem u društvu raznoraznih tupana obožavam eto to a to za Miškovića je čista zajebancija tupavog srpskog naroda ćoravog i zaglupljenog raznim farmama i GRAND VIRTUELNIM POSLOVIMA gde spavaju mozgovi a samo se gutaju izveštaji paparaca o raznim sumnjivim drocama svakakvog kvaliteta a najmanje pevačkog možda samo duvačkog...
Petak 24.01.2014. 17:04
mišković sve šta radi radi u dogovoru sa državom i ovo sve je jedna farsa da se pobegne od glavne teme još je meni pokojna baba rekla da vrana vrani ne kopa oči i zato ja kažem sve to zajebancija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online