Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Sreda 11.12.2013.
17:43
b92.net A

Čačak: Striptiz i divljanje učenika!

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak grupe čačanskih učenika, koji je zaprepastio javnost. Na njemu se vidi striptiz, bacanje klupa i još mnogo toga, javlja b92.net.


Gimnazijalci iz Čačka divljali
 

Neprimereno ponašanje ispred gimnazije, ali i u školi tokom časova i nakon njih, doveli su i do disciplinskog postupka protiv aktera video zapisa.

Provociranje prolaznika, striptiz na časovima u školi, razbacivanje klupa. Da li je u pitanju običan đački nestašluk, ili odsustvo kućnog vaspitanja, svako će imati različito viđenje događaja, koji se pojavio na društvenim mrežama. Akteri snimka su učenici druge godine Gimnazije u Čačku.

Direktor gimnazije Ivan Ružičić rekao je da se neće oglašavati u javnosti, sve dok se ne okonča postupak protiv učenika, a to bi trebalo da bude realizovano za 4-5 dana.

Da je škola pokrenula vaspitno-disciplinski postupak, potvrdili su za B92 u Školskoj upravi u Čačku. koordinatorka za prevenciju nasilja Rada Karanac kaže da će škola po okončanju tog postupka odrediti o kome je intenzitetu i nivou nasilja reč.

"Određivanje nivoa nasilja je definisano po pravilniku, jer ne znači ukoliko se pojavio neki snimak da to može da bude najveći nivo nasilja, već zavisi od toga da li su počinioci, odnosno oni koji su bili akteri na tom snimku do sada imali neko primereno ponašanje, ili su već bili procesuirani, kroz određene postupke u školi. Znači, zavisi od mnogo faktora, što je, naravno, na timu i direktoru škole da odluče, da sagledaju dosadašnju situaciju i ponašanje tih učenika", istakla je ona.

Javnost je posebno šokirana jer na spornom snimku u neprimerenim situacijama prednjači dete uglednog prosvetnog radnika u Čačku. Međutim, zbivanja na društvenim mrežama više prate mlađi, nego stariji žitelji ovog grada.

Popularnost po svaku cenu dovela je do toga da negativne pojave i sigurno loši primeri, izazovu veću pažnju javnosti, nego postizanje dobrih rezultata i isticanje uspešnih učenika gimnazije, koja postoji već 176 godina. Srpsko društvo ipak bi trebalo da se posveti izgradnji osnovnih moralnih pricipa, koji se zapravo temelje na kućnom vaspitanju.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.12.2013. 21:18
Nema na ulicama lijeka dok se ne uvedu policajci batinaši da rade posao kakav treba tamo gdje treba, a do tad po trojica da patroliraju svakom ulicom. Dok se to ne uvede imaćemo još jače krađe svega i svačega, drogiranja na ulicama, divljanja malih debila... A ovi nastavnici koji mirno sjede dok ovi divljaju nisu dostojni svog zvanja. U najmanjoj mjeri mogu da bojkotuju čas dok se ne izbace određeni učenici da bi mogla nastavu da održi. To ima pravo da traži od direktora ma kakvi zakoni da su. Sve ovo što vidimo i doživljavamo samo je odraz haosa koji će se jednog dana morati pooštreno i radikalno rješavati gdje god treba inače gadna će biti budućnost.
Sreda 11.12.2013. 22:44
OVO JE JOŠ SUPER ....KAKO ĆE JOŠ BITI !!! Prije par dana čistim dvorište od opalog lišća kad "`ladno" sa sve biciklima i to bez pardona uđoše 5-6 djece od 13-14god. Viču galame i pričaju naravno o lajkovanju na fejsbuk, iziđu biciklima i odu niz ulicu kad nakon par minuta eto ih opet posjedali neki i ljušte pomorandže drugi se voze biciklima....Ja ih fino i uljudno zamolim da izađu jer moje dvorište nije ulica....tako su me prostrijelili mračnim pogledima i izašli na jedvite jade, naravno ostavivši za sobom otpatke...ma ni izvinite!!! Dobro sam prošla imala sam utisak da sam još nešto rekla da bi me i izudarali....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online