Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 04.11.2013.
10:36
RTS A

Lazarevčani javno raskrinkali dilere

Građani Lazarevca objavili su imena i fotografije 32 osobe za koje kažu da se bave dilovanjem narkotika u tom gradu. Tvrde da poseduju proverene informacije i da nije moguće da se na poternici nađu nevini. U policiji kažu da im rad udruženja istovremeno olakšava i otežava rad.

Građani na Fejsbuku objavljuju poternice za one koji su u gradu poznati kao dileri
 

Članovi Udruženja građana "Sveti Sava" iz Lazarevca na društvenoj mreži Fejsbuk objavili su imena 32 osobe za koje tvrde da se u tom gradu bave dilovanjem narkotika. U lokalnoj policiji tvrde da većinu imenovanih poznaju kroz različite procese. Međutim, kažu da im rad udruženja istovremeno olakšava i otežava rad.

Ogorčeni zbog sve većeg prisustva droge u Lazarevcu, roditelji iz tog grada prvobitno su delili letke, a nedavno su izdali poternice na Fejsbuku za onima koji, kako tvrde, truju njihovu decu. Uz ime i fotografiju, članovi Udruženja "Sveti Sava" dodali su i detaljan opis delatnosti svakog sa liste osumnjičenih za dilovanje droge.

Predsednik Udruženja "Sveti Sava" kaže da prate rad svih dilera i da poseduju proverene informacije. Ne postoji šansa da se nevini nađu na spisku, istakao je on.

"Vrlo brižljivo i pažljivo se proverava svaka ličnost i svaki čovek", istakao je i dodao da se pre osnivanja udruženja droga u Lazarevcu kupovala "kao na trafici".

U lazarevačkoj policiji kažu da im saznanja udruženja pružaju dragocene dodatne informacije, ali istovremeno i otežavaju istragu. Član grupe za suzbijanje trgovine narkoticima Saša Milunović kaže da kada vide da je njihovo ime objavljeno, dileri menjaju svoj način rada.

"Mi preduzimamo određeni broj operativnih mera i radnji u cilju prikupljanja protiv tog nekog lica i čim dođe do objavljivanja, javnog etiketiranja, to lice ili smanji svoju aktivnost ili trenutno prestane i promeni način rada uz dodatne mere opreza", objasnio je Milunović.

Stavljanje na virtuelni stub srama, građani podržavaju. Praksa udruživanja građana u otkrivanju dilera narkoticima široko je raširena u inostranstvu. Posebni sajtovi, radio i TV emisije sakupljaju informacije te vrste. Posle policijske provere i eventualnih hapšenja, objavljuju imena i fotografije onih koji su sklonjeni sa ulice zahvaljujući uzornim građanima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.11.2013. 10:41
Bravo za Lazarevcane,kada policija ne radi svo posao kako treba, mora se ovako ciniti.
Ponedeljak 04.11.2013. 11:10
Bravo lazarevcani ,svaka vam cast,veliki doprinos razbijanju sprega policije I narko dilera I pomoc da se ovaj mladi zabludeli svet spase.Jos jednom bravo...
Ponedeljak 04.11.2013. 11:10
Tako treba!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online