Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.10.2013.
20:04 >> 23:15h
Srna A

Petrovac: Šiptari pozivaju na odmazdu prema Srbinu

U selu Petrovac u opštini Ranilug u ponedeljak su se pojavili preteći leci u kojima se Albanci pozivaju na odmazdu prema kandidatu Građanske inicijative Srpska za predsednika opštine Ranilug Gradimira Mikića, zbog navodnog ubistva.

Letak je Gradimiru Mikiću dostavio jedan Albanac
 

Predsednik Građanske inicijative "Srpska" i načelnik Kosovskog upravnog okruga Vladeta Kostić rekao je da očekuje od međunarodne policije da sprovede istragu i poručio da se kandidati ove liste neće uplašiti i neće odustati od učešća na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji.


On je na konferenciji za novinare istakao da pretnje potiču od onih koje hvata strah i panika od pobede kandidata "Srpske".


- Ovo je još jedan u nizu napada na kandidate liste Srpska za gradonačelnike opština na Kosovu i Metohiji. Očekujemo od međunarodne policije da sprovede istragu, jer Kosovskoj policiji ne verujemo - rekao je Kostić.

Kostić prijavio policiji da mu prete

Vladeta Kostić

Predsednik Građanske inicijative Srpska Vladeta Kostić prijavio je u ponedeljak uveče policiji u Gračanici uznemiravanje i anonimne pretnje.


"Tri dana zaredom dobijam pretnje preko mobilnog telefona. Pozivi stižu sa skrivenih brojeva. Vređaju mi porodicu i upućuje psovke i pretnje zbog čega brinem za svoju i bezbednost svoje porodice", naveo je Kostić u izjavi koju je predao policiji.


Kostić sumnja da ga uznemiravaju i prete mu zbog predizborne kampanje pred novembarske lokalne izbore na Kosovu. Rekao je i da će slučaj prijaviti Euleksu, ako policija nešto ne preduzme.

On je istakao da ne postoji sila, ucena ili pretnja koja će naterati kandidate Srpske da se povuku ili odustanu od kandidature, jer iza njih stoje Vlada i država Srbija.


- U konsultacijama sa Vladom ćemo se dogovoriti šta nam je činiti, ali je sigurno da se nećemo uplašiti i odustati od učešća na izborima - rekao je Kostić, ocenivši da će novembarski lokalni izbori biti prepoznatljivi po masovnom izlasku Srba i podršci listi Srpska.


Mikić je rekao na konferenciji za novinare da je na delu najprljavija kampanja i da njegova porodica strahuje od onih koji su izmislili optužbe na njegov račun, dodavši da mu je letak preteće sadržine, koji je osvanuo u selu Petrovac, dostavio Albanac.


U letku se meštani Petrovca, nastanjenog isključivo Albancima, pozivaju da dignu svoj glas i da Mikić odgovara za navodno ubistvo dvojice ljudi iz tog sela 1999. godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online